Dues dates claus: 31 d'octubre i 14 de novembre, Jornada de lluita i Vaga General

Dues dates claus: 31 d'octubre i 14 de novembre, Jornada de lluita i Vaga General

31octubre

Tot i que en primer moment la CGT convocava la vaga general en solitari el 31 d’octubre a tot l’Estat espanyol, després que els grans sindicats moguessin fitxa i veient que a d’altres països europeus també convocaven vagues generals el 14 de novembre, la CGT ha optat per fer coincidir la vaga el 14N i limitar la convocatòria del 31O a Barcelona.
Així, aquest dijous 31 d’octubre està prevista una jornada de lluita arreu dels Països Catalans sota dominació espanyola -amb la vaga general a Barcelona.

Aquesta data assenyala el tret d’inici d’una tardor que ha tardat en arribar però que, ara sí, es preveu calenta. La consigna dels sindicats combatius que impulsen aquesta jornada (CGT i COS, entre d’altres) és clara: escalfar motors de cara a la vaga general del 14 de novembre.

A les principals ciutats catalanes (València, Reus, Barcelona, Castelló de la Plana, Palma, Sabadell…) es faran manifestacions i accions durant tot el dia, reclamant el mateix que es reclamarà la jornada de vaga, és a dir, un aturament del pagament del deute, la defensa de tots els drets socials i de totes les llibertats, per un repartiment equitatiu del treball i de la riquesa; en definitiva per una economia al servei de les persones i no del capital.

Com explica en aquesta breu entrevista, Gonçal Bravo, portaveu de la Coordinadora Obrera Sindical (COS):

**vagageneral-50485

Aquest 31 convoqueu a una jornada de lluita arreu dels PPCC, és una nova forma d’engegar motors per la vaga del 14n?**

Sí, és clar, la COS hem convocat la Jornada de Lluita Anticapitalista del 31O per avançar i sumar forces de cara a la VG del 14N… i no només pensant en el 14N. A partir d’ara hem de tenir molt clar que el camí de l’organització, de la solidaritat, de la mobilització i de la lluita, ha d’estar preparat per avançar en el camí de la Vaga General Indefinida que cada dia és més que evident que és indispensable per fer front amb garanties de victòria a la desfeta que estem patint el Poble Treballador dels Països Catalans, i la classe treballadora de tot el món.

La del proper 14n quins objectius busca?

La Vaga General que estem preparant pel 14N, i que comença amb les accions i mobilitzacions del 31O, va més enllà. I ací ja hi ha una separació prou més clara entre els objectius del sindicalisme institucional (que es queden en el marc d’allò perfilat per la Cimera Social: no als Pressupostos Generals de l’Estat, referèndum contra les “retallades”, i retorn a “l’estat del benestar” del 2005, per exemple)Des de la COS, convoquem aquesta VG contra el PGE i contra les retallades, sí, però també per fer front a l’aplicació de la contrareforma laboral (que les pròpies burocràcies de CCOO i UGT ja estan aplicant)… I el punt diferenciador clar i, potser, el més important. Per lluitar contra la dictadura dels mercats, no per tornar al suposat “estat del benestar” ja perdut, sinó per avançar clarament en la via del repartiment del treball i la riquesa, per avançar en el camí del nostre alliberament complet com a classe i com a poble.

Primeres mobilitzacions de la CGT i la CNT

En vistes al 31O i el 14N, la CGT i la CNT de Barcelona organitzaren un Bus Combatiu que visità diferents punts conflictius : oficines de Novartis, HP, Qualitel o RACC, entre altres, foren parades del bus que mostrava així el suport als treballadors en lluita. També reberen el suport d’associacions veinals amb les quals visitaren diversos serveis públics amenaçats per les retallades, com ara els hospitals de Sant Pau o el Clínic, així com alguns CAP.

Convocatòries als Països Catalans

  • Alacant: Concentració a les 19h en la Pl. de la Muntanyeta, junt a les companyes i companys d’Arran, Endavant, SEPC, ATHG, etc.
  • Barcelona: 12h Pquet Central Pça Catalunya. A les 18h, Manifestació unitària de la COS i l’Esquerra Independentista del Barcelonès des de l’Arc del Triomf.
  • Castelló de la Plana (la Plana Alta): Concentració a les 19h en la Plaça Maria Agustina, convocada per la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, per avançar cap a la Vaga General.
  • Palma: A les 19h des de la plaça d’espanya, manifestació convocada pel Bloc Unitari Anticapitalista
  • Reus : A les 18h, a la plaça del Pintor Fortuny/Prat de la Riba, acció unitària de carrer, convocada per l’Assemblea Popular de Reus.
  • Sabadell: A les 19h manifestació unitària convocada per Sabadell en Lluita, des de l’Avinguda Paraires 26; davant del camp de la Nova Creu Alta.
  • Tarragona: A les 19h, manifestació unitària des de la Plaça dels Despullats.
  • València: Manifestació a les 19h des de la Pl. Sant Agustí, per avançar cap a la Vaga General. La COS eixirà junt a les companyes i companys del SEPC, i amb els i les companyes de la resta de l’Esquerra Independentista i altres col·lectius.
  • Universitat de València: Cercavila a les 11h des de la Facultat de Filologia al Rectorat per tal de lliurar al Rector un document de protesta i exigir la celebració d’un debat vinculant al voltant de les retallades i les actuacions que ha de prendre la Universitat. Convocada per l’Assemblea Interuniversitària de València.
  • Burjassot Manifestació a les 19h30 a la plaça de l’ajuntament de Burjassot contra els desnonaments i en solidaritat amb el veí de la localitat de l’Horta Nord, que va intentar suïcidar-se la setmana passada arran d’un desnonament.