El 29 de març, faré Vaga. El 30, em posaré a treballar per organitzar la següent… i totes les que calguen.

Crec que a dia d’avui, ja no hi ha ningú a tot el nostre país, al sud de l’Albera, que no sàpiga que el dijous 29 de març hi haurà Vaga General contra la “reforma” laboral de PP- CiU- UPN- CEOE.

Dissortadament, és innegable que només amb aquesta Vaga (convocada per CCOO i UGT tard i malament… com sempre) no podrem tombar aquesta salvatjada anomenada irònicament “reforma laboral”… Autèntica Contrareforma que ens envia de cap literalment a una situació legal anterior a l’Espanya franquista de 1958. Per què?

Perquè canvia aspectes fonamentals, i ens afectarà a tots i totes. Ens podran acomiadar injustificadament amb una indemnització de tan sols 33 dies per any treballat, quan abans eren 45 (i fa 35 anys era de 65 dies per any treballat sense límit de mensualitats). Però si l’empresa diu per exemple, que pateix una “baixada de vendes”, ens podran despatxar amb tan sols 20 dies per any treballat!!

Amb aquesta contrareforma les empreses tenen via lliure per fer EROs, sense l’aprovació de ningú. I si treballes en una petita empresa de menys de 50 treballadors/es, amb la nova “reforma” et podran fer un contracte “indefinit” de suport als emprenedors, amb acomiadament lliure i gratuït el primer any.

Per no parlar del desballestament “definitiu” de la negociació col·lectiva i dels convenis col·lectius territorials i/o de província (molt millors normalment, que els d’empresa). O de la situació del “contracte de pràctiques”… que afecta a tants i tantes joves. A partir d’ara, els contractes en pràctiques es podran encadenar durant tres anys, amb un sou de 481€ /mes durant el primer any, i 513€/mes durant els segon i tercer any.

I si tens un contracte d’horari parcial, amb aquesta contrareforma podràs fer hores extres (que ja sabem com i quan es paguen…) fent que la jornada laboral s’allargue de facto fins les 8 hores. És a dir, que els empresaris podran contractar gent en horari parcial i cobrir llocs de treball durant 8 hores!!

Per no parlar de l’aprovació de la gairebé total llibertat de moviments per les ETTs, privatitzant realment els serveis d’ocupació públics.

Tot açò, en realitat, no respon més que a la realitat laboral d’una part creixent de la classe treballadora dels Països Catalans, durant els darrers anys. I amb aquesta contrareforma, el que fan és legalitzar totes aquestes pràctiques patronals, fins ara il·legals, però ja (PER FI!!, diran aquestes persones “d’ordre”) legals… i a més, pel bé comú!!

O és que en sectors com el tèxtil, el comerç, la indústria paperera, la missatgeria, etc., no s’aplicaven des de feina molts, però molts anys, jornades de més de 8 i 10 hores diàries, sense cobrar les extres? No es concatenaven contractes? No es cobrava per sota dels mínims legals? CLAR QUE SÍ!!

El problema no era tot açò (que també)… sinó la inoperància absoluta de les cúpules i burocràcies de CCOO i UGT, en consentir-ho, i fins i tot, en ocasions promoure-ho. Negociant i pactant sempre millores que anaren a favor dels seus afiliats (majoritàriament, homes, majors de 40 anys, etc.), però abandonant els drets fonamentals de TOTA la nostra classe, en mans d’uns patrons cada vegada més famolencs i envalentonats.

Davant de tot açò, hi ha qui diu que no té clar fer Vaga. Que no vol continuar fent-li el cul gros als caps de CCOO i UGT…

Efectivament, ningú volem això. N’estem ben farts de patir-los… Però precisament si volem acabar amb aquesta situació, necessitem un sindicalisme propi. Un sindicalisme no només arrelat fortament a la nostra terra, sinó que a més, lluite dia a dia, per avançar en la construcció nacional del nostre país. Un sindicalisme assembleari i de base. Autogestionat i realment independent de qualsevol poder econòmic i/o administratiu. Un sindicalisme fet per treballadores i treballadors lliures, i que tenim ben clar que ja està bé de suportar el que ens cau a sobre.

Jo el 29 de març eixiré als carrers a fer vaga. Però no per restar a casa… Sinó per restar als piquets. A la nit. Al matí. I a la vesprada.

El 29 de març faré vaga, amb companys i companyes de feina. Amb els companys i companyes de la meua assemblea de la COS. Amb els meus companys i companyes de l’Esquerra Independentista de l’Horta. Amb l’independentisme d’esquerres de la comarca on visc. Amb els companys i companyes de la resta de sindicats de classe que hi ha a l’Horta i a la resta dels Països Catalans.

El 29 de març faré vaga per continuar lluitant, com porte fent ja anys… i continuaré fent-ho el 30 i la resta de dies. Perquè el 29 de març ens ha de servir per acumular forces, per créixer com a sindicat i com a moviment. Per aprendre. Per conéixer més companys i companyes lluitadores. Per sumar esforços i voluntats, i per avançar en el camí de la Unitat Obrera i Popular… com a únic camí real per avançar en la nostra llibertat com a persones, com a classe i com a poble.

El 29 de març, per dignitat, per la terra i pel treball, per poder decidir a casa nostra, per poder avançar… farem Vaga. I el 30 de març a continuar treballant!!

Tu què faràs?… Que no t’ho expliquen! Vine i participa!!

* Gonçal Bravo, Portaveu nacional de la COS