[bar group="860×106"]

El 9 d’octubre independentista aplega milers de persones a València i actes arreu del País Valencià

La commemoració de la diada del 9 d’octubre ha aplegat milers de persones aquesta vesprada als carrers de València. Enguany les organitzacions de l’Esquerra Independentista, Endavant-OSAN, Arran, Coordinadora Obrera Sindical, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Alerta Solidària, convocaven sota el lema “Contra les retallades socials i nacionals. Independència. Socialisme. Feminisme”, i han reunit al seu bloc el gruix de manifestants més combatius. Durant la marxa s’han pogut escoltar crits com “País Valencià, Països Catalans” o “Sense València no hi ha independència”. A l ’inici del recorregut, s’ha cremat una estructura amb les banderes dels Estats francès i espanyol i amb símbols representatius del capitalisme, la  monarquia, la classe política, la policia o la banca.

La manifestació ha arribat al final del seu recorregut sense incidències destacables, malgrat el desplegament policial, que ha seguit de ben a prop la marxa.

En acabar la manifestació, s’han fet dos discursos. Una militant d’ Arran ha presentat la nova organització juvenil al seu primer 9 d’octubre mentre que el portaveu nacional de la COS, Gonçal Bravo, ha llegit el comunicat unitari de la diada el qual incidia  en la necessitat de continuar amb les lluites populars contra les retallades de nord a sud del territori, la lluita per la cultura i l’ensenyament en català i la reafirmació de la consciència col·lectiva com a poble sense regionalismes de cap mena. 

A banda de la manifestació del cap i casal, aquest 9 d’octubre s’han organitzat actes arreu del País Valencià, com el Correllengua de Gandia i Alcoi, l’homenatge a Miquel Grau a Alacant promogut pel Casal Popular Tio Cuc, així com la tercera edició de  la Mocaorà Popular al barri de Velluters. Com a cloenda, al Teatre Micalet tindrà lloc un homenatge a Joan Fuster, coorganitzat per la Plataforma Castelló per la Llengua, on participa l’EI de la Plana.

Aquesta diada del País Valencià és la primera que se celebra des del darrer i multitudinari 11 de setembre, i l’EI ha tornat a reivindicar la independència completa dels Països Catalans sense renúncies territorials ni oportunismes electoralistes.


[bar group="860×106"]