[bar group="860×106"]

El 9 d’Octubre pren el testimoni per canviar-ho tot

valencia9octubreEls carrers de la ciutat de València tornaran a ser testimonis de la tradicional manifestació del 9 d’Octubre. Com cada anys, l’esquerra nacionalista eixirà als carrers per recordar la conquesta de la ciutat de València pel Rei en Jaume, que comportà el naixement del Regne homònim i la incorporació d’aquests territoris a la nació catalana.

Des d’aquesta efemèride han transcorregut més de huit-cents anys, i al record d’aquells orígens s’afegeixen els reptes de futur que hui en dia té el País València.

La manifestació eixirà a les 18h de la plaça de Sant Agustí, com és habitual. La Comissió 9 d’Octubre que integra diversos partits i sindicats, a més d’entitats com ACPV, ha centrat la seua reivindicació en la dignitat del País Valencià, és a dir, en les reclamacions d’un finançament just, una protecció de la llengua pròpia i el respecte pel territori i el medi ambient, entre altres aspectes.

Paral·lelament, l’esquerra independentista reprén el testimoni de la campanya “Independència per Canviar-ho Tot” (IxCT), lema amb el qual convoquen a la manifestació. En el manifest conjunt -que no han subscrit totes les organitzacions- l’esquerra independentista es referma en els eixos propis de lluita, que són la construcció nacional, la unitat popular i la lluita antipatriarcal, centrada, sobretot, en la defensa dels drets de les dones treballadores.

9octAl manifest s’alerta de les conseqüències negatives que el procés sobiranista del Principat pot tindre sobre el País Valencià, així com de la reactivació de la maquinària electoral dels partits institucionals que intentaran revifar el blaverisme, d’una banda, i legitimar un possible tripartit valencià (PSOE-Compromís-EU) com a solució a tots els problemes que pateix la societat valenciana, de l’altra.

L’opció de l’esquerra independentista, doncs, és reforçar les eines que fan possible la lluita a tots els àmbits i a tot el territori. Una bona mostra, són els diversos actes que s’han organitzat al voltant de la Diada, com ara el Correllengua de Sueca (el dia 8 d’octubre), la presentació de la campanya IxCT a Alacant (el dia 8 d’octubre), o la xerrada amb el Seminari Taifa sobre la crisi econòmica (a CSB Terra, el 18 d’octubre).

Cita a Barcelona el 19 d’octubre

La campanya “Independència per Canviar-ho Tot” té una important cita el dissabte 19 d’octubre a Barcelona. Després dels nombrosos actes i presentacions arreu dels Països Catalans, ara és el torn d’una manifestació nacional pels carrers de la ciutat comtal.

La manifestació és planteja com a repte retornar el protagonisme de la lluita independentista al moviment que n’ha mantingut encesa la flama durant els quaranta anys d’autonomisme, i amb la voluntat de dotar-la de contingut.

Així, la campanya vol conscienciar la gent que la mobilització popular és l’única via cap a la independència, i que aquesta no pot ser assolida de la mà dels “qui privatitzen, ens acomiaden, ens desnonen, ens detenen, ens atonyinen, ens empresonen i pacten amb l’Estat l’opressió nacional, social i de gènere”, com explica el seu manifest. Ans al contrari, la lluita pel dret a decidir ha d’incloure les reivindicacions de les classes treballadores que l’actual crisi està pauperitzant a marxes forçades o, també, les reivindicacions feministes, en tant que els seus drets estan retrocedint tant per les polítiques econòmiques com per l’ofensiva ultracatòlica de la dreta.

A més a més, la campanya reclama una visió nacional completa per plantejar les propostes i reivindicacions, capaç de trencar les fronteres administratives que esquarteren els Països Catalans.


[bar group="860×106"]