El cas del Palau de la Música esquitxa de nou CiU


colom CiU cas palauCoincidint amb les protestes ciutadanes contra la corrupció i el sistema de partits, el passat 21 de juny es va fer públic que el jutge que porta el Cas Palau havia citat a declarar Àngel Colom com a imputat en qualitat de responsable civil a títol lucratiu.

L’antic president del Palau, Fèlix Millet, va lliurar de forma fraudulenta a Colom 150.000 euros per sufragar els deutes que l’aventura del Partit per la Independència, que el propi Colom i Pilar Rahola havien iniciat després de la seva marxa d’ERC.

El cas Palau és el culpable, segons alguns analistes, que la carrera de Colom dins de CiU -on ingressà després de la desaparició del PI- hagi quedat truncada. Malgrat que ha realitzat una intensa tasca com a secretari d’immigració de la federació, articulant xarxes clientelars entre CiU i diferents associacions d’immigrants, Mas no el va incloure com a director general d’immigració de la Generalitat. Sembla que des de CiU donaven per fet que els problemes de Colom amb la justícia anirien a més. La designació del director general d’immigració va suscitar en el seu moment una petita polèmica dins la federació regionalista, ja que Mas primer intentà situar-hi a Josep Pera, regidor badaloní convergent, totalment desvinculat de la secretaria d’immigració de CiU. Els integrants d’aquesta secretaria van organitzar una petita revolta interna que va acabar obligant Mas a oferir el càrrec a Xavier Bosch, col·laborador de Colom. Per la seva part, Pilar Rahola ha adoptat en aquest cas pel silenci, deixant el seu ex-company de militància sol davant el jutge.

Aquesta no ha estat l’única imputació que esquitxa CiU. També ha estat cridada a declarar l’antiga directora general del Palau, Rosa Garicano. En aquest cas, es tracta de la peça separada que el nou jutge del cas, Emili Sánchez-Ulled, va crear per a investigar una presumpta trama de finançament il·legal de la constructora Ferrovial cap a CiU a través de la Fundació Palau de la Música.