El cas del Palau de la Música esquitxa de nou CiU

El cas del Palau de la Música esquitxa de nou CiU

colom CiU cas palau

Coincidint amb les protestes ciutadanes contra la corrupció i el sistema de partits, el passat 21 de juny es va fer públic que el jutge que porta el Cas Palau havia citat a declarar Àngel Colom com a imputat en qualitat de responsable civil a títol lucratiu.

L’antic president del Palau, Fèlix Millet, va lliurar de forma fraudulenta a Colom 150.000 euros per sufragar els deutes que l’aventura del Partit per la Independència, que el propi Colom i Pilar Rahola havien iniciat després de la seva marxa d’ERC.

El cas Palau és el culpable, segons alguns analistes, que la carrera de Colom dins de CiU -on ingressà després de la desaparició del PI- hagi quedat truncada. Malgrat que ha realitzat una intensa tasca com a secretari d’immigració de la federació, articulant xarxes clientelars entre CiU i diferents associacions d’immigrants, Mas no el va incloure com a director general d’immigració de la Generalitat. Sembla que des de CiU donaven per fet que els problemes de Colom amb la justícia anirien a més. La designació del director general d’immigració va suscitar en el seu moment una petita polèmica dins la federació regionalista, ja que Mas primer intentà situar-hi a Josep Pera, regidor badaloní convergent, totalment desvinculat de la secretaria d’immigració de CiU. Els integrants d’aquesta secretaria van organitzar una petita revolta interna que va acabar obligant Mas a oferir el càrrec a Xavier Bosch, col·laborador de Colom. Per la seva part, Pilar Rahola ha adoptat en aquest cas pel silenci, deixant el seu ex-company de militància sol davant el jutge.

Aquesta no ha estat l’única imputació que esquitxa CiU. També ha estat cridada a declarar l’antiga directora general del Palau, Rosa Garicano. En aquest cas, es tracta de la peça separada que el nou jutge del cas, Emili Sánchez-Ulled, va crear per a investigar una presumpta trama de finançament il·legal de la constructora Ferrovial cap a CiU a través de la Fundació Palau de la Música.