El Casal Popular de Castelló de la Plana repassa 10 anys amb un vídeo

El Casal Popular de Castelló de la Plana és un dels referents de la lluita popular als Països Catalans. Pel número 167 del carrer d’Amunt han passat centenars de col·lectius i iniciatives de tot tipus que l’han convertit en un centre neuràlgic de cultura i política entre el Palància i el Sénia. Des de l’esquerra independentista fins al grup per la Recuperació de la Memòria Històrica, passant per distribuïdores culturals o grups de consum, el Casal Popular ha allotjat i allotja el Castelló més dissident i rebel.

Enguany, el Casal està de celebració perquè compleix els 10 anys. Així, el maig passat van realitzar un gran acte al Teatre del Raval i aquesta setmana han difós un nou vídeo que completa la celebració.

Sota el títol Ahir, avui, ací i arreu s’hi repassen esdeveniments destacats d’aquests deu anys alhora que es ret homenatge a altres episodis històrics d’arreu del món. Figueres com Joan Fuster, Malcom X o el Ché acompanyen imatges recents de la lluita antifeixista, per la terra o contra el patriarcat. Juntament amb el vídeo, han difós un text que justifica cadascun dels apartats que hi pareixen:

“Som la memòria de totes aquelles que ens van precedir en la lluita, en condicions molt pitjors a les nostres. a elles els ho devem tot.

Som la rebel·lia de qui camina per la senda de l’inconformisme.
Som el compromís de canvi polític, econòmic i social que passa, indubtablement, per les nostres mans.

Som actitud de cap por front als botxins dels nostres anhels de llibertat.

Som suport mutu i cooperació, conscients que només entre totes ho farem tot.

Som l’autogestió de les nostres vides compartides

Som present i futur.

Som això i molt més!”