El Club Patí Vic posa l’estelada amb blau a la seva samarreta

cpativicEl Club Patí Vic, integrant de l’Hoquei Lliga ha decidit inserir a la seua samarreta el logotip de l’Assemblea Nacional Catalana així com la bandera estelada amb el triangle de color blau i l’estel blanc. Segons declaracions de la directiva, la decisió ha segut molt ben acceptada pels socis i jugadors del club. De  la mateixa manera la directiva del Club Patí Vic ha fet una crida a l’afició per a que plene el pavelló d’estelades.

L’estrena de la samarreta es va produir el passat dissabte 13 d’octubre, al pavelló de Vic, en el derbi osonès que enfrontava l’equip local amb el Club Patí Voltregà. L’enfrontament va concloure amb la victòria per tres gols a zero del conjunt de Vic, en una jornada marcada pel gran nombre d’estelades amb blau i també amb l’estel vermell, i pels crits en favor de la independència.

Cal remarcar però que aquesta decisió del club osonès, malgrat tindre un component reivindicatiu important en el context polític actual, pren partit per la simbologia d’una part de l’independentisme, vinculada amb els partits polítics de l’establishment polític català que, en fer seua la bandera amb blau, deslliga, al menys a nivell simbòlic, la independència de la transformació social, obviant que existeix un sector de l’independentisme molt important que té uns plantejaments diferents als de l’ANC, tant pel que fa a nivell del marc nacional com pel que fa a la proposta de model socioeconòmic.

En un futur es veurà si el gest del club patí Vic es seguit pel d’altres entitats esportives, i si aquestes prenen de la mateixa manera, partit per l’independentisme institucional, com ha segut el cas, o contemplen la diversitat existent dintre d’un moviment que sempre ha tingut un component de canvi social molt important.