El col·lectiu Inversos presenta el recull de textos infantils “Nou contes n9us…?”

inversos

El col·lectiu Inversos ha presentat avui diumenge, a Vilafranca del Penedès, el recull de relats “Nou contes n9us…?”, de Jordi Hill i Tània Pablo. Davant de desenes d’infants, aplegats a l’Associació Cultural La Fornal, membres del col·lectiu han narrat alguns dels contes que componen el recull, unes narracions que han anat acompanyades de titelles. Inversos, que ha publicat prèviament reculls poètics de caire polític i social, ha optat aquesta vegada per editar contes dirigits als més menuts.

Tanmateix, els nou contes d’aquesta edició tampoc deixen de banda les reivindicacions socials. Així, les narracions infantils, la majoria de les quals van acompanyades de moralitats, també tracten qüestions com ara la cultura, la llengua o la defensa del territori. De fet, el col·lectiu Inversos ha optat aquesta vegada per escriure contes infantils empès per la necessitat de cercar un futur més digne per als infants, “entenent que ells són”, diuen, “els grans damnificats d’aquests temps moderns”.

Aquest treball ha estat dedicat a en Dídac, el fill dels presos polítics catalans Diego i Laura, i per extensió “a tots els infants que obliguen a néixer i créixer en presons o lluny dels seus familiars per motius estrictament polítics”. A més a més, el benefici econòmic de l’edició del recull de contes anirà a parar a la coordinadora anti-repressiva del Penedès.