[bar group="860×106"]

El COMcert aplega a més de 2.000 persones per potenciar l’escenari musical al País ValenciàLa primera edició del COMcert, el festival de música en valencià que s’ha organitzat a Benifairó de la Valldigna, ha finalitzat aquest dissabte amb una participació de més de 2.000 persones i amb una valoració molt positiva per part del col·lectiu organitzador Ovidi Montllor (COM).

Durant tot el dissabte, s’ha pogut gaudir de més de 10 hores de música en valencià de la mà dels grups guanyadors dels premis Ovidi Montllor 2006-2008.

L’actuació s’ha dividit en dues etapes; a la primera hi ha hagut un tast de cançons dels músics i cantautors VerdCel, Clara Andrés, Pau Alabajos, Rafa Xambó, Remigi Palmero, Eva Dénia, Miquel Gil, Pep Gimeno “Botifarra”, Oscar Briz i Urbàlia Rurana, i a la segona part s’ha pogut gaudir de la música de Si+No, Neuròtics, Bakanal, Orxata Soud System, 121DB i Biano Selektah.

Segons ha explicat a L’ACCENT el secretari del COM i cantautor Pau Alabajos, el col·lectiu està d’enhorabona per haver pogut aplegar a aquest nombre de gent i comenta que “estem molt contents pel suport que ha donat el públic a la música en valencià”. A més a més, Alabajos ha volgut remarcar la dificultat que hi ha al País Valencià per potenciar la cultura musical, i ha dit que “això es fa encara més difícil quan es tenen les institucions en contra”.

Per altra banda, el Col·lectiu Ovidi Montllor afirma haver assolit els objectius fixats pel COMcert. El col·lectiu ha comentat que s’ha impulsat una nova llista de músics i cantants, s’ha animat a la creació i foment de nous grups al País Valencià, s’ha demostrat la qualitat musical de la zona i s’ha ajudat a consolidar la germanor entre els membres de l’escena musical valenciana. Així ho afirma Tubal Peralbes, cap de premsa del COM: “la festa d’avui demostra també que hi ha una escena absolutament cohesionada, una germanor sense precedents entre tots els artistes que formen part del Col·lectiu i això sempre és una bona notícia.”

Els beneficis del COMcert es destinaran a seguir fomentant la música en valencià arreu dels Països Catalans. Per això, els ingressos es destinaran al finançament de la segona edició de la Guia dels Músics i Cantants en Valencià que servirà per fer difusió a tots els ajuntaments del País Valencià dels més de 160 grups i solistes que hi constaran: una xifra que s’ha duplicat des de la primera edició.

De cara a un proper COMcert, Pau Alabajos ha explicat a L’ACCENT que es preveu i que és probable ja que ha estat una bona experiència: “segurament es tornarà a fer un festival de reivindicació de la música valenciana com aquest, tot i que potser es fa a un altre lloc”. Alabajos també ha volgut afegir que el COMcert ha estat possible gràcies a tota la col·laboració que hi ha hagut per part del col·lectiu de Benifairó de la Valldigna Som i Serem, de l’Ajuntament, dels diferents mitjans de comunicació, de tots els grups i artistes i, sobretot, de tots els voluntaris del poble que creuen que s’ha de seguir potenciant la cultura musical al País Valencià.

Les fotografies del COMcert es poden veure a la galeria d’imatges de llibertat.cat:  http://picasaweb.google.com/llibertatcatfotos

 


[bar group="860×106"]