[bar group="860×106"]

El Correllengua reinicia la marxa aquest cap de setmana a Gandia

Aquest dissabte 26 de setembre, el Correllengua, la mobilització festiva pel català, visitarà Gandia, la capital de la Safor. Malgrat que la flama del Correllengua ha perdut l’esplendor d’altres anys, hi ha cites que continuen ben vives i reeixides, i una d’aquestes és la de Gandia.

La festa de la llengua començarà amb un cercavila per la ciutat amb nombrosos grups de cultura popular, entre els quals dansaires, muixerangues i tabaleters i dolçainers. En acabar hi haurà sopar a la plaça del Rei i, posteriorment, concert amb els alcoians Verdcel i amb la nova formació saforenca Deliri. Les entitats organitzadores del Correllengua d’enguany són Arran, Endavant i el Casal Jaume I, i la jornada està dedicada, com no podia ser d’altra manera, a Ovidi Montllor.

Més correllengües per terres valencianes

Vila-real és la primera localitat en celebrar el Correllengua, ja que tindrà lloc aquest divendres 25 de setembre. Després d’aquest i del de Gandia, al País Valencià hi ha tres correllengües programats: a l’Alcúdia i a Castelló de la Plana (el 2 d’octubre) i a Elx (el 16 d’octubre). La iniciativa del Correllengua està impulsada a nivell nacional principalment per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL). Enguany s’hi han sumat com a promotors l’entitat Som Països Catalans i la Xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans. En terres valencianes, ACPV també hi dóna suport, així com molts altres col·lectius locals.


[bar group="860×106"]