El “fantasma” de les CUP recorre el País Valencià

El passat 28 de novembre diverses organitzacions de l’esquerra independentista, com Endavant, Maulets o Independentistes de la Safor, organitzaren a Beniarrés (El Comtat) una jornada de debat per posar sobre la taula la possibilitat de construir alternatives municipals a diverses localitats de les comarques centrals.

Unes intencions que es van veure superades per la gran assistència de militants de tot el País Valencià interessats en impulsar candidatures arreu del territori.  

La jornada estava estructurada en tres blocs de debat. El primer d’ells portava com a títol “Municipalisme i feina institucional” i es va iniciar a partir de la intervenció d’Anna Gabriel, regidora de la CUP a Sallent. Una primera ponència, on a partir d’un cas concret, es va reflexionar al voltant dels elements que fan de les CUP un projecte que dóna al nostre moviment moltes possibilitat d’incidència real als municipis que treballem. Tot i això, es va advertir de la necessitat d’avançar amb prudència, sense precipitacions i partint d’una base social ampla que ens permeta desenvolupar una tasca de qualitat i en condicions.

La segona ponència, a càrrec de Joan Teran, militant d’Endavant i de la CUP de Barcelona, va servir per explicar el recorregut històric de les CUP i la seua situació actual, insistint en que es tracta d’un projecte “amb més interrogants que respostes”, que no està tancat i que per tant l’hem de construir entre totes i tots. Unes reflexions que generaren un debat molt enriquidor sobre la necessitat de saber gestionar en positiu la pluralitat i la divergència al sí del projecte. Per acabar la jornada, el tercer bloc fou iniciat amb militants de Gent de Gramenet, que explicaren la seua experiència en la construcció de la Unitat Popular.