[bar group="860×106"]

El front de resistència d’Hondures alerta que les eleccions d’avui volen legitimar el cop d’Estat

Mobilització del Frente de Resistencia contra el GolpeEl Frente Nacional de Resistencia contra el Golpe de Estado d’Hondures, que és qui aglutina la majoria de sectors que s’oposen al cop d’Estat del passat mes de juny, ha fet una crida a la població perquè no voti a les eleccions convocades per aquest diumenge 29.

Les raons que donen per no acudir a les urnes és que són un intent del govern colpista, amb el suport dels Estats Units, de legitimar el cop d’Estat que va expulsar el president Zelaya del país i hi va col·locar Micheletti.

En un acte a Barcelona aqusest divendres 27, Wilmer Rickly, que forma part del Frente de Resistencia, va explicar els escenaris que s’obren després de les eleccions i va denunciar que el cop d’Estat a Hondures ha posat en evidència la política d’Obama en relació a Amèrica Llatina: suport al cop d’Estat i militarització de la regió.

El representant del Frente va dibuixar els dos escenaris que s’albiren després de les eleccions. D’una banda, va dir, el pitjor seria la invasió militar. Va explicar que això no és descartable, perquè el front de resistència continuarà actiu. Temen que possiblement l’ONU ho presentarà com una “intervenció pacífica”, però ells entenen que portar-hi militars de l’ONU seria invasió, fossin del país que fossin. Si això es produís, va dir, comportaria una guerra civil, que a més tindria el perill d’estendre’s per altres països de Centre-Amèrica. Rickly va subratllar que ells volen continuar amb la resistència pacífica, però que “hi ha molts companys no posen en qüestió la resistència armada en cas que es produeixi la invasió”.

L’altre escenari, que va dibuixar, i que és pel que treballa i prefereix el Frente, és resistir després de les eleccions “construint institucionalitats socials diferents”, és a dir, constituir un govern alternatiu al que surti de les urnes aquest diumenge.

Malgrat la possibilitat de la invasió, Rickly es va mostrar esperançat: “El procés de resistència ens portarà a construir una Hondures diferent en la que hem somiat”.


[bar group="860×106"]