[bar group="860×106"]

El govern espanyol deté i incomunica 4 persones per mantenir el web antirepressiu apurtu.org

Aquesta greu violació del dret a la llibertat d’expressió i dels drets més elementals, ha estat justificada pel ministre Rubalcaba pel fet que aquest web “intentava pressionar el govern per canviar la seva política penitenciària”, fet que pel que sembla, resulta suficient a l’Estat espanyol per ser detingut, incomunicat i encausat per un delicte de ‘terrorisme’.

Apurtu.org és un web d’informació que porta anys denunciant els nombrosos episodis repressius i violents dels cossos armats espanyols. La intenció evident de silenciar les denúncies de les vulneracions de drets humans s’ha justificat, una vegada més, com una operació contra “l’aparell de propaganda” de l’organisme antirepressiu Askatasuna a Navarra, el mateix dia han estat detinguts també 6 independenistes més.

A més de les detencions de les 4 persones que es relacionen amb aquest web de defensa dels drets humans, altres sis persones han estat detingudes, totes elles per la seva activitat política independentista. El ministre de l’interior, amb el seu habitual discurs de propaganda de guerra, ha intentat vendre l’ operació amb un discurs destinat a dividir el moviment independentista. Sense èxit, ja que no només l’esquerra abertzale, sinó totes les forces firmants de l’Acord de Gernica han denunciat l’operació i han cridat a  manifestar-se contra aquestes detencions per motius polítics el proper dissabte. Per altra banda diversos portals i mitjans informatius han difós un manifest de suport a apurtu. Des del grup de suport al procés de pau del parlament europeu Friendship, també s’ha criticat l’actitud del govern espanyol i la continuïtat de la repressió.

 

 


[bar group="860×106"]