[bar group="860×106"]

El grup d’ERC a Girona oblida les consultes per a la independència

El grup municipal d’ERC a Girona ha donat avui una mostra més del seu oportunisme i manca de rumb en relació amb el model de país que defensen. El grup dels republicans a l’Ajuntament de la capital gironina ha presentat juntament amb PSC, CiU i ICV-EUiA, una moció en defensa de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, la resolució final del qual està ara en mans del Tribunal Constitucional.

Així doncs, després que Esquerra defensés amb força les consultes independentistes celebrades al Principat, torna a donar mostres de la seva voluntat de seguir amb la via estatutària.

Per altra banda, cal no oblidar que CiU, que també ha presentat al moció, també s’havia atribuït mèrits en la convocatòria de les consultes.

Les reaccions no s’han fet esperar. La CUP de Girona ha definit l’estratègia d’ERC com “un doble joc incongruent”. Segons la CUP, els partir com ERC o CiU han de deixar enrere d’una vegada aquesta indefinició perpètua i optar per una fórmula definitiva. Òbviament, la fórmula defensada per la CUP és la postura independentista. Jordi Navarro, el portaveu, ha afirmat que ara mateix estem vivint un moment “clau per l’independentisme que necessita passos ferms i responsables per part dels partits polítics.

No hi ha dubte que les postures d’ERC o CiU estan lluny de superar l’ambigüetat. Tot apunta que fins que el TC no faci pública la sentència sobre l’Estatut, els partits catalans no s’atreviran a cremar la carta estatutària abans d’hora i apostar-ho tot al cavall d’una hipotètica independència que trastocaria considerablement els seus plans. Avui Girona n’ha viscut la primera demostració, dos dies després de les consultes sobre la independència del Principat.


[bar group="860×106"]