El jovent de l’esquerra independentista demostra volutat unitària a la Declaració de Reus

declaracio de reusDesprés d’un parell d’anys de treball callat, les organitzacions de joves Maulets i CAJEI, juntament amb d’altres col·lectius locals, van fer públic, el passat dissabte 14 de maig, el resultat de la feina feta. A la que es coneix com a Declaració de Reus, els seus portaveus, recolzats per més d’un centenar de companys i companyes, van defensar la necessitat de la unitat del jovent de l’esquerra independentista, avui més que ahir. Els arguments usats van ser, bàsicament, la situació d’extrema fragilitat en què es troben en època de crisi (no és cap novetat que conformen un dels sectors socials més vulnerables) i la continuada conculcació del dret a l’autodeterminació que impossibilita la possibilitat d’esvenir independents i, per tant, de ser amos i senyors del nostre destí com a poble.

Si els temps que corren són difícils, analitzen Maulets i CAJEI, el que cal és saber estar a l’alçada de les circumstàncies i anar canalitzant la voluntat creixent de lluita del jovent català en una sola direcció i de forma unitària. En aquest sentit, feren també una crida “al conjunt de la joventut , i en especial a aquells i aquelles que ja han pres consciència i partit per la independència i el socialisme, però no formen part de cap organització nacional, a sumar-se a la construcció d’aquest nou subjecte polític”.

La Declaració de Reus va servir, alhora, per tal que el conjunt dels militants d’ambdues organitzacions més els col·lectius locals no integrats en cap d’elles poguessin trobar-se i començar-se a conèixer millor, liquidant en la pràctica les diferències que puguin restar. El compromís per la lluita comuna, per la unitat organitzativa, ja no pot fer marxa enrere. La unitat serà un fet perquè ja és assumida entre el jovent la necessitat que cristal·litzi el procés d’unitat per tal de multiplicar esforços al voltant del programa històric de l’esquerra independentista: la independència i el socialisme dels Països Catalans.