[bar group="860×106"]

El judici als cinc membres de Salvem l’horta d’Alboraia es reemprendrà el 12 de febrer

L'horta d'Alboraia. Foto: Paco Francès

Aquest divendres s’ha celebrat el judici contra els cinc membres de la Plataforma Salvem  l’horta d’Alboraia que van desplegar una pancarta a un ple del consistori. El judici tindrà una segona sessió el proper 12 de febrer ja que el gran nombre de testimonis ha fet impossible que finalitzés en un sol dia.

Els fets es remunten al desembre del 2005, quan un grup de membres de la Plataforma van desplegar una pancarta durant un ple de l’Ajuntament. En aquest ple, en el qual participava la mateixa Plataforma, s’havia de tractar el pla urbanístic que preveia construir un gran centre comercial a la mateixa horta que envolta el poble. L’Ajuntament els va denunciar per alteració de l’ordre públic, amb penes de 6000 euros per a cadascun.

Un dels encausats és Vicent Martí, conegut agricultor ecològic i lluitador en defensa de la terra. Amb més de tres dècades d’experiència, Martí ha protagonitzat, junt a altres membres de plataformes i moviments socials, les darreres lluites en defensa de la terra i l’horta valenciana. A més, és pioner en la producció i conreu de verdures a la manera tradicional i defensor d’una manera diferent de vendre el seu producte en la qual les persones i la seva salut estan per sobre del consum i els diners.

Fins a la mateix ciutat de la justícia s’han desplaçat un grup d’amigues i companyes  que han volgut donar suport i recolzar als cinc encausats.


[bar group="860×106"]