El jutge que va empresonar en Franki de Terrassa decidirà el futur del David de la Fornal

David Sánchez Foto: Jordi SalviaL’equip d’advocats del vilafranquí David Sànchez ha sabut que el jutge de l’Audiència Provincial encarregat de decidir sobre el recurs contra l’ordre d’empresonament és Enrique Rovira del Canto. Es tracta d’un oficial superior en excedència del cos jurídic de l’armada i magistrat de la secció setena de l’Audiència Provincial, amb una llarga carrera com a jutge militar, i el responsable de l’empresonament de Francesc Argemí per ultratge a la bandera espanyola. 

>> L’ACCENT 146 Entrevista a David Sánchez

El grup de suport d’en David explica que l’assignació d’un recurs a una de les secció de l’Audiència Provincial es fa, habitualment, de manera aleatòria. Tanmateix, en aquest cas, no ha estat així: “el recurs s’ha enviat directament a aquest jutge de la secció setena”. És per això que asseguren que “s’ha tornat a produir una greu irregularitat”.

Aquest dilluns, 9 de febrer, hi ha convocada una cassolada de solidaritat a les vuit del vespre a la plaça de la vila de Vilafranca del Penedès. El lema de l’acte és “PSC, CiU, PP, ERC, ICV: el vostre silenci us fa còmplices” i fa referència al trist episodi viscut a l’ajuntament vilafranquí durant l’últim ple municipal.

La CUP de Vilafranca del Penedès va presentar una moció en què demanava a la resta de grups municipals que donessin suport públic a David Sànchez, exigissin l’arxivament del cas i s’afegissin a la querella presentada contra la jutgessa del penal número 15 per prevaricació. La resposta de la resta de grups municipals va ser una esmena a la totalitat de la moció, negociada sense parlar amb la CUP i presentada a última hora. El més greu del cas va ser que cap dels regidors dels cinc grups municipals que signaven l’esmena no va defensar-la. Fins a tres vegades va demanar la CUP que s’esgrimissin els motius de l’esmena, i tres vegades es va fer el silenci. Això va generar que els dos regidors de la CUP abandonessin el ple.

>>  L’ACCENT  L’Ajuntament de Vilafranca es resisteix a subscriure la querella a la jutgessa que volia empresonar David Sànchez

>> Vídeo del debat de la moció de suport al David de la Fornal
 

Moció pel David de la Fornal from cupvila on Vimeo.