[bar group="860×106"]

El mercat de fitxatges futbolístic pràcticament aturat a causa de la crisi

desinflatPer als aficionats al futbol, juliol era un mes trepidant, ple de rumors, de possibles i milionaris traspassos de futbolistes, operacions que mantenien l’afició fins i tot en els mesos en els que no hi havia competicions.

A finals de juliol però els moviments han segut mínims i les xifres pagades molt reduïdes si les comparem amb les d’altres anys. De fet la Lliga Espanyola, que sempre havia liderat aquest capítol, actualment es troba en setè lloc pel que fa a la quantia pagada per traspassos, per darrere fins i tot de la lliga turca.
És evident que la crisi financera ha arribat també als clubs de futbol, els quals no tenen liquiditat i, en el cas dels espanyols, estan enormement endeutats, entre altres amb hisenda.

Així i tot a la resta de lligues europees els moviments són tímids i de poca importància, la Premier i el Calcio no mouen ni molt menys les xifres que movien fa pocs anys i únicament les lligues alemanya i francesa es mantenen a un nivell de despesa semblant al que tenien.

Únicament aquells clubs amb un mecenes multimilionari com és el cas del PSG han començat a moure el mercat amb els fitxatges multimilionaris d’Ibrahimovic i Thiago Silva. Aquests mecenatges però no sempre són de fiar, el cas del Màlaga, recentment denunciat per impagaments als futbolistes així ho demostra.
De fet ni el mateix Florentino Pérez, amb problemes de liquiditat en les seues empreses, no ha realitzat cap fitxatge mediàtic, tot i que treballa per contractar al croata Luca Modric del Tothenham per al seu Reial Madrid, intentant enfrontar-lo amb el seu club per tal d’abaratir el cost del seu traspàs.

El futbol, després d’un anys de luxúria financera, sembla estar experimentant un procés de reestructuració important que s’està portant per davant a molts clubs petits i dintre del qual únicament les grans franquícies tenen la supervivència assegurada. Potser ens trobem davant d’un escenari en el que la Lliga Europea proposada per alguns dels representants d’aquestes grans corporacions és més factible. El que està clar és que el futbol està experimentant una metamorfosi en el que la polarització és la clau principal.


[bar group="860×106"]