[bar group="860×106"]

El Mossos desallotgen la tancada d’estudiants a la UPF

La policia va tornar a entrar a la UniversitatA petició del rector de la Universitat Pompeu Fabra Joan Josep Moreso, el divendres 13 de març els Mossos d’Esquadra van desallotjar amb violència els estudiants que s’havien tancat al campus de Ciutadella de Barcelona. Un estudiant va ser detingut, si bé fou posat en llibertat hores després.

La tancada havia començat el dia abans al final de la manifestació que aplegà milers de persones a Barcelona per protestar contra l’aplicació del la Bolonya.

Segons un comunicat difós per la Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants, el rector Moreso va demanar l’entrada dels mossos d’esquadra a les 22:00 per fer desallotjar als i les estudiants que romanguessin dins del campus de Ciutadella. Aquesta hora la facultat està oberta al públic, la biblioteca estava plena de gent i els estudiants encara feien classes, de manera que molta gent que es trobava allà també va patir la  retenció dels mossos d’esquadra ordenada pel rector, que van tancar tot l’edifici.

Els estudiants denuncien que els agents van entrar de manera agressiva al recinte, “donant cops de porra contra el terra i donant puntades de peu als objectes.” 17 persones van quedar retingudes i van decidir fer “resistència pacífica”. Mentrestant, els i les estudiants que s’acostaven per a assistir a la trobada s’havien anat concentrant a l’entrada per a manifestar la seva solidaritat, fins a congregar-s’hi més de 200 persones.  En el desallotjament, diversos estudiants van resultat contusionats, alguns d’ells van haver de ser atesos per un equip mèdic de l’Hospital del Mar. Un dels estudiants, membre de l’assemblea del campus de Mundet, va ser detingut per motius desconeguts, i unes  hores després posat en llibertat a les dependències de la Comissaria de Les Corts.

Josep Joan Moreso prendrà dilluns possessió del càrrec de rector la UPF, renovant el seu mandat després de perdre unes eleccions en les quals tot i ser l’únic candidat, rebé una gran majoria de vots contraris,  quan el 72,91% dels que votaren ho feren per l’opció del vot en blanc impulsada pels contraris a la seva gestió.


[bar group="860×106"]