[bar group="860×106"]

El número dos de RTVV condemnat per assetjament sexual

Una magistrada del jutjat de Paterna condemnà el 17 de febrer el secretari general de Ràdio Televisió Valenciana, Vicente Sanz, a romandre a 300 metres de les tres periodistes que el denunciaren per assetjament sexual. La jutgessa també li ha prohibit comunicar-se amb elles per qualsevol mitjà.

Vicente Sanz suspès cautelarment de les seues funcions, acudí a les instàncies judicials  el 16 de febrer acompanyat per la seua muller, la diputada popular Esther Franco, i pel seu advocat. Va prestar declaració durant quasi tres hores i mitja, en les quals es va defensar de les acusacions de les tres treballadores de RTVV que el van denunciar el mes de febrer per assetjament sexual a la feina. Elles es ratificaren el dia d’abans en la versió dels fets.

A l’entrada al jutjat, Sanz va ser rebut per part d’una desena de periodistes i treballadors de l’ens, que portaven tapada la cara amb unes caretes blanques. També duien diverses pancartes en les quals es podia llegir “impunitat, ni una ni cap” o “Canal 9, ni manipuladors ni assetjadors!”. Quan eixia del jutjat afirmà que tenia la consciència tranquil·la. Malgrat açò, abans de començar el procés judicial presentà al director general de la televisió pública, López Jaraba, una petició de suspensió cautelar de les seues funcions, que va ser acceptada.

Compareixença de les treballadores
Les tres periodistes assetjades van declarar el dia d’abans que Sanz, el 15 de març, davant els jutjats de Paterna. Les treballadores de RTVV denunciaren al febrer la persecució sexual que patien a la feina per part del seu cap, Vicente Sanz. De nou, en la seua compareixença van ratificar aquesta postura i van declarar que la patien des de finals del 2007, però que no havien denunciant res abans per por. Cadascuna de les tres dones va estar declarant vora dues hores

“Estic en política per folrar-me”
Sanz, que ocupava un càrrec directiu en RTVV des de 1995, va ser president del PP a València entre 1993 i 1994. Va deixar aquesta presidència després que es divulgara una gravació en què deia que estava en política “per folrar-se”. L’enregistrament es va dur a terme a propòsit de l’adjudicació suposadament irregular dels mapes sonor i verd de Benidorm a una empresa.


[bar group="860×106"]