El president del Partit Liberal d'Hondures substitueix a Zelaya

El Congrés d’Hondures s’ha reunit en sessió especial i davant l’absencia del president electe, Manuel Zelaya, ha nomenat el president del Congrés, Roberto Micheletti, com a mandatari interí. La llei hondurenya afirma que si el dirigent del país no exerceix ha d’ocupar el seu lloc de manera provisional el president del Congrés, que en aquest cas és Micheletti, màxim càrrec del Partit Liberal d’Hondures.
El Congrés ha acceptat per unanimitat una suposada carta de renuncia del Zelaya per a justificar la seua substitució per Micheletti. Aquest darrer, en principi, romandrà en el poder fins a les eleccions presidencials del pròxim novembre. Per la seua part, Zelaya ha negat la validesa de la carta de renuncia en una conversa telefònica amb el president de El Salvador, Mauricio Funes.

A més, les Forces Armades i l’oligarquia no només han segrestat el president del país centreamericà sinó que també ha segrestat de manera violenta als ambaixadors de Veneçuela, Cuba, Nicaragua i a la ministra d’Exteriors d’Hondures, Patricia Rodas,. En declaracions per a la televisió Telesur l’ambaixador de Veneçuela, Armando Laguna, afirmà: “Vam ser segrestats, colpejats per un grup d’integrants encaputxats de les Forces Armades quan visitàvem a Patricia Rodas”.