[bar group="860×106"]

El Rebrot de la unitat

rebrot2012-actepoliticDesprés d’un període de treball polític conjunt que ha dut a les dues organitzacions de joves de l’esquerra independentista –Maulets i CAJEI- a la unitat orgànica –Arran-, enguany, el Rebrot, l’Aplec dels joves dels Països Catalans que fins el moment organitzava Maulets, se celebrava aquest any amb la participació d’ambdues organitzacions..  

Com en les deu edicions anteriors, el Rebrot començà a mitjans de setmana, el dijous al vespre, quan hi començaren a instal·lar-s’hi els més matiners. De totes maneres, el gruix de la programació no arrencà fins divendres, quan s’iniciaren les activitats diverses: des de mostres de cultura feines tradicionals a la formació política, i de l’esport al gaudi de la música –la nit del divendres hi actuaren els quatre grups finalistes del concurs Esclat, a més d’en Cesk Freixas, Aspencat i Ebri Knight.

El dissabte va ser el dia en què es presentà, al Teatre Municipal de Berga, la nova organització de joves, en un acte polític que registrà un ple absolut, amb prop d’un miler de persones. L’acte va comptar amb la participació de totes les organitzacions de l’Esquerra Independentista -SEPC, COS, CUP, Endavant OSAN, MDT i Alerta Solidària-, a més de la intervenció de portaveus històrics de Maulets i CAJEI. En nom d’Arran, un parlament va reclamar la voluntat de recollir “l’herència dels Maulets  valencians de 1707”, d’esdevenir “una eina arrelada i propera als joves del territori”, i “una organització forta i capaç d’esdevenir l’alternativa juvenil” El dia acabà amb el concert de Terratombats, Eina i Brams. Per acabar, el diumenge, a les 12 del migdia, se celebrà l’històric acte polític del Pi Jove, al qual seguiren un dinar i una actuació de música folk que clougué aquests quatre dies de compromís i festa.


[bar group="860×106"]