[bar group="860×106"]

El rector autoritza el desallotjament de l’Edifici Històric de la UB

UB-01Des de dijous 23 al matí un grup de professorat i alumnat de la UB -entre els quals, militants del SEPC i afiliats a la COS- estan ocupant el rectorat de l’edifici històric per denunciar les diverses mesures que vol aprovar l’equip recotoral i que implicaran fortes retallades per al curs vinent. L’objectiu de la ocupació ha estat, en un primer moment, impedir la celebració del Consell de Govern del dijous, en el qual s’havia de començar a engegar l’aprovació dels pressupostos del curs 2013/2014 que contempla, entre d’altres, les retallades de més de 2,4M€ en PDI i 1,6M€ en PAS, segons ha denunciat la PUDUP.

La pressió de l’estudiantat i el professorat ha aconseguit aturar el Consell de Govern, però les reivindicacions van més enllà. Així, denuncien que entre les mesures que hi ha sobre la taula del rector hi ha l’exigència de presentar un contracte extern com a condició per a la renovació de contractes de professorat associat; la retallada de places permanents; o la pujada de taxes de matrícules i la reducció d’ajudes econòmiques per subvencionar-les, la qual cosa estronca estudis de grau, màster i doctorat. Per tot això, han decidit mantenir l’ocupació.

Durant el dia de hui s’ha sabut que el rector de la Universitat de Barcelona Dídac Ramírez ha signat l’autorització de l’ordre de
dessallotjament del centenar de persones que van fer-hi nit. Per fer front a l’amenaça d’intervenció policial s’ha convocat una assemblea oberta hui divendres a les 20:30h i s’ha demanat suport a la comunitat universitària per resistir a l’edifici històric.

De moment per a dissabte es mantenen les activitats programades.


[bar group="860×106"]