[bar group="860×106"]

El SEPC demana que es revoqui del càrrec la directora l’IES Jaume Vicens Vives de Girona

Els alumnes a les portes de l'institut El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha demanat a la conselleria d’Educació que revoqui del càrrec a l’equip directiu de l’IES Jaume Vicens Vives, a qui acusen d’abús de poder sobre els estudiants que participaren el 18 de febrer en una mobilització contra l’Espai Europeu d’Educació Superior, conegut com a pla Bolonya. L’assemblea d’estudiants l’IES Jaume Vicens Vives de Girona havia organitzat una jornada de lluita que havia de cloure amb l’ocupació simbòlica de l’institut.

 Un centenar d’alumnes van sortir, a les cinc de la tarda, en manifestació des de la Plaça Catalunya de Girona fins a l’institut, per tal d’ocupar el centre, fer-hi un debat sobre el Pla Bolonya, passar-hi la nit i mostrar així la seva solidaritat amb els universitaris que estan realitzant tancades a UdG i UB. Els estudiants, però, no van poder accedir a les instal·lacions, ja que la direcció havia decidit tancar les portes i havia cridat els Mossos d’Esquadra, que van desplegar agents de paisà al voltant del centre i alguns furgons policials en carrers adjacents a l’institut. Finalment, es va optar per saltar les tanques per una altre carrer i fer el debat al pati.
 
En declaracions a L’ACCENT, Maria Garcia, portaveu de l’assemblea d’estudiants i militant del SEPC, ha explicat que tres noies que van aconseguir accedir a l’edifici per utilitzar els serveis van ser retingudes per la directora Elisabet Sagué i el cap d’estudis, Artur Atúnez, els quals van trucar als seus pares perquè les anessin a cercar. El mateix van fer amb la resta d’estudiants que eren al pati fent activitats. Aquests estudiants retinguts, i els pares que es van anar concentrant arran de les trucades fetes per la direcció del centre, s’han queixat del tracte rebut i de la desproporció de les mesures adoptades per la directora de l’IES Jaume Vicens Vives.

Davant d’aquest fets, el SEPC, ha emès un comunicat exigint “que la conselleria d’Educació, a través dels serveis territorials de Girona, comandats per Andreu Otero, revoquin immediatament del seu càrrec la directora, Elisabet Sagué i el cap d’estudis, Artur Antúnez per haver amenaçat, coaccionat i exercit un abús de poder sobre els estudiants concentrats”.


[bar group="860×106"]