[bar group="860×106"]

El SEPC exigeix explicacions a la UPF per la invitació al jurament de bandera per part de l’Exèrcit

L’inspector general de l’Exèrcit, el tinent general Fernado Torres González ha convidat a la comunitat universitària de la Pompeu Fabra a un jurament de bandera el proper 22 de maig a la Caserna del Bruc. Segons la invitació, apareguda a l’espai d’activitats de la xarxa intranet de la universitat, esmenta la “necessitat d’establir lligams entre les forces armades i la societat per tal de copsar la rellevància que pren ara mateix la defensa nacional”.  

Per la seva part, la UPF, a instància de les queixes i rebuig suscitat per nombroses estudiants, ha respòs que la divulgació de la invitació respon “a la cortesia recíproca que hi ha entre la universitat i l’exèrcit”, doncs “existeix una bona relació de cooperació”.

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha exigit disculpes públiques al rectorat de la universitat “pel succés tant greu i que ha aixecat malestar entre la comunitat universitària”. Alhora, també ha exigit explicacions on es detalli quina mena de relació de cooperació hi ha entre la universitat i l’exèrcit espanyol. El sindicat independentista considera, a més, que la bona relació que ha expressat la universitat que manté amb l’exèrcit espanyol “és motiu de preocupació atès que els papers i valors que propugnen ambdues institucions són absolutament antitètics”.

És per això que des del SEPC s’ha convocat a tota la comunitat universitària a mostrar el seu rebuig vers aquestes iniciatives “que alimenten l’espanyolisme i el militarisme dins la universitat”.


[bar group="860×106"]