El SEPC trasllada el debat sobre l'autodeterminació a l'IES Martí Franqués de Tarragona

El SEPC trasllada el debat sobre l'autodeterminació a l'IES Martí Franqués de Tarragona

El SEPC de l’IES Antoni de Martí Franqués de Tarragona ha integrat la comunitat estudiantil del centre al debat sobre el dret a l’autodeterminació dels Països Catalans. Per aquest motiu, aprofitant el clima de debat polític actual, el sindicat ha decidit realitzar una consulta sobre la independència entre l’alumnat de l’institut.En concret, tindran dret a vot un total de 820 estudiants, dels quals 472 cursen Batxillerat i 348 segon cicle de l’ESO. Des del dimecres 16 fins divendres 18, l’alumnat ha votat a l’hora de l’esbarjo. La pregunta que es formula als i les joves és: “Estàs d’acord que els Països Catalans esdevinguin un estat de dret, independent, democràtic i social?”.

La iniciativa ha sorgit arran de la realització, el dia 13, de més de 160 consultes populars sobre la independència, i pretén “crear un espai de debat entre els alumnes de l’institut, conscienciar de la votació i la importància d’aquesta consulta i incentivar la màxima participació”.

D’aquesta manera, l’objectiu, a més d’obtenir un gran resultat afavorint el sí, és integrar l’estudiantat del centre a la situació política nacional, i afavorir l’exercici de vot entre els joves, com a membres a ple dret de la societat.

Resultats favorables al sí

La participació ha estat d’un 41,39%. El vot afirmatiu a la independència era d’un 63%, 20,5% han votat no i un 16,5% en blanc.