[bar group="860×106"]

El SEPC valora positivament la participació i la formació a la Trobada d’Estudiants

Trobada d'Estudiants del 2009

>> La trobada d’estudiants que el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ha organitzat enguany ha comptat amb un 25 % més de participació que anys anteriors.

Més de cent estudiants universitaris i de secundària de localitats diverses dels Països Catalans es van reunir els dies 9, 10 i 11 d’abril a la sisena trobada d’estudiants que el SEPC va celebrar a la capital del Bages.

Marc Navarro, membre de la Comissió d’Organització de la Trobada d’Estudiants dels Països Catalans, ha explicat a L’ACCENT que valoren molt positivament el conjunt de les jornades.

Navarro argumenta que “s’ha superat amb més d’un 25% la participació de les trobades d’anys anteriors, i el més important, s’ha seguit la línia de formació pautada per sobre la de l’oci, que encara que també cal, és menys imprescindible”. El membre de la comissió explica que “s’ha pogut treure un bon fruit de la trobada perquè s’ha parlat molt de la importància dels models educatius. Així, s’han pogut plantejar postures no només d’oposició a aquests, sinó també d’alternativa per a construir una universitat i una educació pública i de qualitat. El debat sobre la Carta de l’Estudiant, per exemple, és una demostració d’aquestes alternatives”.

Activitats formatives i lúdiques
Aquesta tradicional trobada, que va comptar amb la col·laboració de Maulets, l’Assemblea de Joves de Manresa i l’Ajuntament de Manresa, va incloure un ampli ventall d’activitats formatives i lúdiques que van proporcionar als militants, col·laboradors i estudiants que hi van participar, una gran quantitat de temes de reflexió, disputa i aprenentatge.

Al llarg de tot el dia, els estudiants van poder participar en varies xerrades sobre temes d’interès col·lectiu com són el model educatiu neoliberal i les seves alternatives, el moviment homosexual i la seva situació en l’actualitat, la realitat lingüística dels Països Catalans, el programari lliure, etc. També es van organitzar tallers d’agitació, de cultura popular, de rols i d’assemblearisme que es van anar combinant amb les anteriors, i a la nit, es van organitzar gimcanes, jocs i concerts, en els quals va tocar Cesk Freixas el divendres i EINA, Belda i el conjunt Badabadoc, Trempera i P.D. la Factoria el dissabte.

Aquestes activitats, es van poder realitzar sense incidents, malgrat la pluja, a les escoles cedides per l’Ajuntament de Manresa, a espais que va deixar l’Esquerra Independentista de Manresa al Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, i al Casal de Joves la Campana, on els estudiants es van allotjar durant les tres nits de la trobada.

El SEPC té previst seguir amb aquest tipus d’activitat l’any vinent, ja que la considera molt vàlida tant a nivell de formació com a nivell de cohesió entre els estudiants. Tot i això, ha declarat que potser canvia alguna dinàmica depenent del context.

>> Per més informació es pot visitar la web del SEPC o la pàgina www.sepc.cat/trobada


[bar group="860×106"]