[bar group="860×106"]

El Sindicat d’Habitatge del Raval protegeix els veïns evitant desnonaments i foragitant la policia

Exemplar resistència veïnal a Barcelona

Com comença a ser pràctica cada cop més habitual en les estratègies dels desnonadors per evitar la creixent mobilització solidària dels veïns, la policia es presentava aquest passat dilluns dia 23 de novembre, poca estona abans del toc de queda de les 10 del vespre,  al carrer Bisbe Laguardia a desnonar tres famílies al barri del Raval.

Però no comptaven amb la bona organització i dens teixit de solidaritat organitzat amb el Sindicat d’Habitatge del Raval. Al cap de pocs minuts de fer-se la crida a la mobilització, centenars de persones feien un mur que impedia el desnonament. Els agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius dels Mossos es posaven a fer la seva indigna feina amb l’ús de la violència contra els veïns i veïnes, però es trobaven que la gent no es feia enrere i se’ls encarava, arribant a fer barricades i responent a les seves agressions fins al punt que l’operatiu havia de sortir corrents del barri sense assolir el seu miserable objectiu, entre els crits d’alegria del veïnat.

I no només això, el Sindicat d’Habitatge del Raval demostrava la seva creixent capacitat operativa aprofitant la situació per ocupar, simultàniament i mentre es duia a terme la reeixida resistència als desnonaments, diversos nous habitatges per a més veïns  amb necessitat de sostre.

El que els comandaments policials al servei dels fons voltors i especuladors havien planificat inicialment com una operació per derrotar el veïnat d’aquest popular barri barceloní, acabava així amb una contraofensiva i victòria del moviment per l’habitatge, que aconseguia guanyar més posicions encara.

Vídeos:


[bar group="860×106"]