El Tempir d'Elx engega una campanya de micromecenatge per a recuperar el premi de narrativa Antoni Bru

El Tempir d'Elx engega una campanya de micromecenatge per a recuperar el premi de narrativa Antoni Bru

L’Associació Cívica per la Llengua a Elx El Tempir ha engegat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami per a recaptar 13.000 euros. Aquests diners els vol utilitzar per a recuperar els premis de narrativa en català Antoni Bru i per a donar un nou impuls a la seua iniciativa de promoció de la llengua M’agrada el valencià.

Des de 1984 els premis Antoni Bru van formar part dels premis literaris Ciutat d’Elx, i entre els seus guanyadador hi ha Miquel López Crespí, Rafael Escobar, Melcior Comes o Núria Cadenes. Però com explica El Tempir “Després de 26 edicions, el govern municipal del Partit Popular, constituït després de les eleccions del 2011, decidí modificar el nom del premi (que passà a ser Café Marfil, reprenent el nom dels premis literaris dels anys 70) i adaptar-lo a un nou model provincià i descafeïnat”.

Amb la recuperació del premi l’entitat vol, també, reprendre l’homenatge que es retia a l’advocat que donava nom al premi, Antoni Bru, al que consideren un referent local en la lluita per la recuperació de la llengua a la ciutat. El nou certamen estarà dotat amb un guardó de 3.000 euros i l’obra guanyadora serà editada per Edicions Bromera.

A més a més, la recaptació assolida ha de servir també per a estendre a la resta de comarques del País Valencià la iniciativa de promoció de la llengua M’agrada el valencià, que té com a objectiu propiciar que la gent expresse “el seu suport individual al procés de normalització lingüística mitjançant fotos […] amb eslògans sobre el foment de l’ús social del valencià en diversos àmbits o situacions”. També s’hi organitzarà un concurs de creació de lemes per a la campanya, amb premis per a les millors propostes inclosos.

Queden 26 dies de campanya de micromecenatge, i a data de hui, 23 de febrer, ja s’han recaptat 4.645 euros.