El transport públic alacantí convoca set dies de vaga i de mobilitzacions

El transport públic alacantí convoca set dies de vaga i de mobilitzacions

vagaalacant

Els i les treballadores de les empreses de transport públic de l’àrea metropolitana d’Alacant han convocat vaga per als dies 12, 13, 16, 17, 18, 19 i 20 de desembre per denunciar el deteriorament del sistema i, més en concret, el perill de tancament de les línies blaves d’autobús, que uneixen Alacant, Sant Joan, Mutxamel, El Campello, Sant Vicent, i les diferents partides rurals, Universitat, platges, etc, i que connecten més de mig milió de persones.

Així, les diferents empreses que integren el TAM (Transports de l’Àrea Metropolitana) es mobilitzaran precisament perquè la Generalitat vol eliminar el sistema tarifari integrat ja que des de fa dos anys no n’assumeix el cost econòmic que li correspon i que per a 2014 ha tornat a negar.

Amb les retallades que planteja la Generalitat desapareixerà a partir de l’1 de gener el preu únic vigent atualment (hi haurà preus diferents segons destinació), se supri mirà la possibilitat de transbordament, s’eliminaran quasi tres-centes parades de bus, la freqüència del pas dels busos s’allargarà, desapareixeran els abonaments del TAM, i seran acomiadats més de 50 treballadores.

Com a altres àrees metropolitanes, els transports públics d’Alacant s’haurien de finançar a mitges entre les entitats municipals i la Conselleria, però aquesta última no ha complert els acords signats, mentre que les primeres asseguren ser incapaces d’assumir-ne el cost que suposen. Val a dir que la majoria d’aquests municipis estan governats pel PP i, atenent a la pressió que han fet per mantenir els serveis, han prioritzat la fidelitat al partit abans que atendre les necessitats dels seus conciutadans.

Suport de l’independentisme

alacantei-vagatam

Per la seua banda, diverses organitzacions de l’esquerra independentista local han denunciat que la negativa de la Conselleria de Transports a augmentar la seua aportació econòmica per a mantenir el transport públic d’Alacant es dóna en un context general de grans retallades al sistema públic: en educació, en sanitat, en serveis socials, en la llei de dependència, tancament de RTVV, “és a dir, en l’actual ofensiva del capital per reduir al màxim els serveis públics i per privatitzar-los”.

De fet, totes les organitzacions independentistes de la ciutat s’han abocat a la convocatòria i han fet una crida a la participació “les treballadores, joves, estudiants, pensionistes, aturades, de la ciutat i de la comarca no podem restar inactives davant aquesta nova agressió. La desaparició del transport públic és un atac directe a les nostres condicions de vida, als nostres drets i als serveis públics. Donem suport a la Vaga del transport!”