El transport públic secunda la vaga

Una de les batalles per fer triomfar o fracassar la vaga s’ha situat en el sector dels transports. En els darrers dies els sindicats majoritaris van pactar un seguit de serveis mínims amb diverses administracions.

Tot el sector del transport públic s’ha sumat massivament a la vaga i els piquets han actuat per garantir que les empreses no incomplissin a l’alça aquests serveis.

En els autobusos metropolitans de les capitals del país el seguiment ha estat absolut, i només circulen els serveis mínims.

Pel que fa als ferrocarrils, els serveis mínims circulen amb dificultats degut a diversos sabotatges, especialment a l’àrea metropolitana barcelonina.

Els serveis de mitja i llarga distància estan totalment paralitzats, funcionant només el 20% dels trajectes de l’AVE Barcelona-Madrid.

Als aeroports del país els piquets han actuat per tal de fer complir els serveis mínims pel que fa als vols i per evitar que sortissin taxis i autobusos, ja que aquests no estaven inclosos en els serveis mínims. En aquests punts hi ha hagut enfrontaments amb la policia.

Al port de València aquesta matinada un centenar de piquets han impedit la sortida de mercaderies des de la instal·lació.

Notícies recollides per l’Agència 29-S:

  • Ales 00.00 treballadores i treballadors de l’aeroport de Son Sant Joan (Palma) s’han concentrat a les afores de les instal·lacions. Dos centenars de persones han impedit que sortissin autobusos de l’aeroport, ja que no formaven part dels serveis mínims.
  • Els serveis mínims de TMB proven de sortir de la Cotxera de Sant Andreu.
  • Aeroport del Prat i Estació de França seguiment molt alt.
  • Primer piquet al transport públic, a l’estació del Fondo