[bar group="860×106"]

El TSJPV autoritza un hotel d’11 pisos al solar dels Jesuïtes

El pronunciament del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV) dóna la raó a la promotora Gran Hotel Crystal Palace, que havia presentat el recurs contra la decisió de la Generalitat Valenciana de declarar el solar bé d’interès cultural (BIC), limitant així les altures de l’edifici. Salvem el Botànic no descarta recórrer la decisió al Tribunal Suprem.

El TSJPV entén que hi ha hagut una desviació de poder per part de la Generalitat i que amb aquesta acció s’ha pretès impedir que la constructora Expo Grupo SA puga edificar. La decisió de l’òrgan judicial dóna via lliure a la construcció de l’hotel projectat, que tindrà una altura d’uns 44 metres (10 plantes més un àtic).

En la mateixa resolució, no s’admet el recurs presentat per la plataforma Salvem el Botànic contra l’apartat segon del decret que declara BIC el Jardí Botànic BIC (la plataforma entén que aquest decret té un abast protector insuficient). En aquest sentit, des de la Plataforma han expressat la gran disconformitat i decepció amb la resolució i han afegit que estan estudiant la possibilitat d’interposar un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem.

D’altra banda, l’alcaldessa de València (Rita Barbera) s’ha pronunciat al respecte afirmant que és un problema provocat per l’anterior corporació socialista i que ja estan intentant negociar amb el promotor Antoni Mestre per oferir-li un altre solar a la ciutat. L’alcaldessa popular també va afirmar que hi ha una intenció per part del l’ajuntament de fer una ampliació del Jardí de les Hespèrides, aprofitant el solar dels Jesuïtes per a fer més zones verdes.

Salvem el Botànic considera que, si existeix aquest projecte des de l’Ajuntament, cal que se suspenguen les llicències immediatament. I anuncia que seguiran lluitant per la recuperació del paisatge urbà i per la dignificació del patrimoni històric i cultural.


[bar group="860×106"]