[bar group="860×106"]

Els 6 piquets detinguts a Mataró sortiran demà en llibertat

La repressió ha marcat la jornada de vaga general a la capital del Maresme. Al voltant de les 10 del matí, durant el transcurs de la manifestació contra la Reforma Laboral, un important dispositiu policial ha detingut a 6 persones.

Els arrestats estan acusats de desobediència a l’autoritat, resistència i danys al mobiliari urbà. Segons ha pogut saber L’ACCENT, els advocats ja els han pogut visitar i han informat que hauran de passar la nit a comissaria. Demà al llarg de tot el dia prestaran declaració als jutjats de Mataró. Un dels detinguts presenta símptomes evidents d’una agressió durant la detenció.

Les detencions s’han produit totes a la Plaça de l’Havana on, després d’un intent fallit de ser envoltada per diferents dotacions dels Mossos d’Esquadra, han aparegut 8 cotxes dels Mossos i han envoltat els manifestants. En una actuació força agressiva, a més d’obligar a tothom de posar-se cara la paret, també han registrat a tothom i confiscat material de difusió. Ha estat en aquest moment que han detingut de forma arbitrària 6 de les assistents.

Piquets des de primera hora

Al voltant de les 5 del matí començaven els piquets a Mataró als grans magatzems de l’Alcampo. Més tard han aturat la sortida dels camions de la brossa, mentre un altre grup de piquets impedia la sortida de busos a les cotxeres de Mataró Bus.

Entre dos quarts i les vuit del matí una cinquantena de persones han tallat la N-II i després han continuat en manifestació fins la ciutat, on s’han produït les detencions.


[bar group="860×106"]