[bar group="860×106"]

Els brigades forestals han començat la lluita en defensa dels seus llocs de treball

Davant de l’acomiadament de 400 dels 500 treballadors que treballen en aquest sector públic al País Valencià, aquest 23 de març han començat les concentracions dels brigades forestals. Sota els lemes “Per la dignitat, recuperem el treball” i “Brigadistes en lluita” s’ha desenvolupat la concentració convocada per l’assemblea de treballadors amb el suport de la Coordinadora Obrera Sindical, CGT i Intersindical Valenciana. La protesta s’ha convocat a la porta de la Conselleria de Governació i ha durat entre les 9 i les 14h.

>> Segons ha informat a L’ACCENT un portantveu dels treballadors present a les negociacions, hi ha poc marge de temps per arribar a un acord que es presenta difícil.

El conflicte arrencà el passat 24 de desembre quan TRAGSA l’empresa pública del sector vinculada a la Conselleria de Governació signà un preacord amb CCOO, UGT i USO, segons el qual els brigades eventuals -grup majoritari dins la branca- deixarien de ser reclamats per fer la seua feina i per tant perdrien la seua antiguitat i en tot cas haurien de passar novament les proves d’admissió per tal d’optar novament al seu lloc de treball. Això s’agreuja amb el fet que molts d’aquests brigades havien de passar a ser contractats com a indefinits segons l’article 12.3 de l’Estatut dels Treballadors vigent en l’actualitat, i per tant els afectats consideren que estan davant d’una il·legalitat. Els brigades, reunits en assemblea dissate passat, decidiren iniciar una campanya de mobilitzacions paral·leles a les negociacions que l’assemblea de treballadors durà amb la Conselleria de Governació.

Avui mateix, mentre es desenvolupava la concentració al carrer, membres de l’assemblea de treballadors forestals s’han reunit amb l’ens públic. Segons ha informat a L’ACCENT un portantveu dels treballadors present a les negociacions hi ha poc marge de temps per arribar a un acord que es presenta difícil. Tot i això, mantindran la porta oberta a l’acord un dies més mentre continuen dins el període legal per denunciar l’empresa i per tornar-se a presentar a les proves selectives. El mateix portantveu ha explicat que “la Conselleria està fent propaganda que ha contractat 400 treballadors per fer front als incendis que cada any fustiguen el territori valencià, diu que tenen el millor equip d’extinció d’incendis de tot l’Estat, però el que amaga és que els està deixant al carrer per tal de no fer-los contracte indefinit”. 

Convocatòria de noves mobilitzacions
Així doncs les mobilitzacions es repetiran els propers dies 26 i 27 de març a les 9h davant la porta de Governació.

Des de l’assemblea de treballadors s’ha fet una crida a la societat per tal que els donen suport doncs diuen “la nostra lluita per mantenir el lloc de treball és al cap i a la fi la lluita de tots i totes les que consideren indispensable el manteniment d’un equip suficient i experimentat per defensar els nostres boscos i les nostres muntanyes”.


[bar group="860×106"]