[bar group="860×106"]

Els colpistes hondurenys retenen el poder mentre occident adopta un paper ambigu

El colpista hondureny Roberto Micheletti de moment s’està sortint amb la seva. Malgrat que quan va cometre el cop d’Estat, el passat 28 de juny, no va aconseguir el suport dels governs europeus ni del nord-americà, per ara continua ostentant la presidència del govern de forma il·legal i ha impedit al president legítim, Manuel Zelaya, de tornar al país.

A més, l’actitud dels governs occidentals en relació als colpistes s’ha suavitzat.Micheletti, amb la vista posada a les eleccions

A principis d’aquest mes d’agost, Micheletti declarava a la premsa que està decidit a retenir el poder fins a les eleccions previstes pel mes de novembre. A més, està convençut que podrà resistir l’aïllament internacional fins a entregar el poder al guanyador de les eleccions de la tardor. La declaració de Michelettii no sorprèn si tenim en compte que ha estat precedida per l’anunci que els Estats Units han decidit no imposar sancions al govern colpista hondureny. A més, tot i que reiteren la condemna del cop, l’administració d’Obama entra a fer el joc de criticar també Zelaya, segons una carta del Departament d’Estat nord-americà feta pública pel diari Wall Street Journal: “Nosaltres condemnem enèrgicament les accions del 28 de juny. Així mateix reconeixem que la insistència del president Zelaya en emprendre accions provocadores va contribuir a la polarització de la societat d’Hondures i van conduir a un enfrontament que va desencadenar els fets que van culminar amb la seva expulsió”.

On ho té més difícil Micheletti per ara és amb la resta d’estats llatino-americans, que li han donat l’esquena i l’han expulsat de l’OEA.

Dura repressió policial
Per mantenir el poder a nivell intern, Micheletti ha aplicat una dura repressió per tal de fer front a les desenes de milers d’hondurenys que han sortit al carrer per expulsar els colpistes. Les cròniques de testimonis parlen de càrregues molt dures de la policia que deixen molts contusionats i ferits. La quarta delegació internacional que d’ençà del dia del cop ha visitat Hondures ha comptabilitzat fins a 9 persones assassinades pels cossos repressius.

 

>> Si us voleu informar sobre aquesta repressió que estan patint els moviments populars que resisteixen al cop hi ha diverses webs:

www.defensoresenlinea.com
www.honduraslaboral.org


[bar group="860×106"]