Els Comitès de Defensa s'estenen i preparen noves mobilitzacions

Els Comitès de Defensa s'estenen i preparen noves mobilitzacions

En els darrers dies s’han constituït dotzenes més de comitès o assemblees de defensa com els que, al costat de diferents formes d’auto-organització popular, feren possible el referèndum del passat 1 d’octubre al Principat, desbordant tant la repressió de les forces policials de l’estat com els intents de desmobilització de les direccions del sobiranisme oficial i del govern autonòmic.

jornada 19O

El passat dissabte dia 14 es féu una trobada a Sabadell en què hi assistiren més de 90 d’aquests col·lectius, de cara a intercanviar idees i debatre els passos a seguir en els propers dies i setmanes de cara a fer efectiu el resultat del referèndum d’autodeterminació, en un context marcat per la marxa enrere del govern de la Generalitat i l’incompliment del mandat popular emanat del referèndum, i pels intents d’obrir negociacions amb l’Estat per un pacte que enterri la independència.

Arran de l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, els comitès han convocat nombroses mobilitzacions aquest dilluns i dimarts, i per als propers dies, els Comitès han reprès les activitats per reclamar el compliment del mandat del referèndum. Aquest dijous 19 s’han sumat a la convocatòria d’una jornada de lluita i mobilització convocada també per diferents forces polítiques i sindicats i que crida a fer mobilitzacions als carrers des de les 7 del matí i concentracions a les Delegacions del govern a les 18h. Es tornaran a reunir el proper dissabte 21 a Igualada.

Mapa dels diferents comitès de defensa establerts al Principat:

Per a afegir el vostre Comitè, si no surt al mapa, escriviu a mapacdr@gmail.com