[bar group="860×106"]

Els conductors de TMB anuncien més mobilitzacions si no s’apliquen els dos dies de descans setmanal

Els conductors dels autobusos de TMB (Transports Metropolitans de Barcelona) fan sis hores de vaga aquest dimecres 7 d’octubre “per un bon conveni i contra l’autoritarisme de la direcció”.

Segons han explicat a L’ACCENT els organitzadors, un 85% de la plantilla ha respost a la convocatòria. De fet, a les hores de la vaga hi havia molt pocs autobusos circulant per la ciutat. Uns 1.500 conductors i conductores han assistit a l’assemblea a les Cotxeres de Sants convocada per debatre la negociació del conveni.

A l’assemblea (que s’ha allargat més de dues hores) els conductors han decidit demanar una auditoria pública del nombre de directius i els seus sous que integren TMB; continuar defensant la consecució de 2 dies de descans setmanal sense perduda económica, ni augment de la jornada diaria (no acceptar la imposició del Art.41 que la Direcció vol tirar endavant), i començar una vaga indefinida a principis de gener si finalment la Direcció no accepta arribar un acord entre les dues parts.

La vaga la convocava el Comitè de Conveni amb el suport de les seccions sindicals de CGT i ACTUB. Per contra, UGT i CCOO s’hi han mostrat en contra, com també van oposar-se activament al cicle de vages de fa uns mesos per aconseguir els dos dies de descans setmanal.

>> Les raons de la vaga: “El dimecres 7 d’octubre els treballadors/es d’autobusos de TMB pararan per un bon conveni i contra l’autoritarisme de la Direcció”


[bar group="860×106"]