[bar group="860×106"]

Els enamorats de l’horta de València se citen el dissabte

Una manifestació recorrera València per celebrar la retirada temporal del PGOU

Amb una original campanya per les xarxes socials, la plataforma Horta és futur ha convocat els ciutadans a manifestar-se en defensa de l’horta aquest dissabte. Aquesta plataforma l’integren llauradors, associacions de veïns, grups ecologistes, de defensa del territori i del patrimoni, centres socials, associacions d’estudiants, ONG, així com per experts i ciutadans particulars. Es va posar en marxa a principis d’any, només fer-se pública la intenció de l’Ajuntament d’aprovar una modificació del Pla General d’Ordenació Urbana abans d’eleccions.

I ara, després de quasi cinc mesos d’intensa campa11055252_390685391132751_2616890066555491809_nnya, la Plataforma vol celebrar la marxa enrere de l’Ajuntament amb una gran manifestació. “Entre totes -han asseggurat a la roda de premsa- hem parat el PGOU que amenaçava a l’horta (i a la ciutat) i això, després de tants anys amargs ho hem de celebrar”.

Però el caràcter reivindicatiu és manté perquè “siga quin siga el nou govern municipal la ciutadania continuarem estant ací i ja no ens anem a estar quiets davant de plans i projectes que no vagen a favor de bé comú”. I també perquè encara no s’han retirat els plans urbanístics de localitats veïnes, com Alboraia o Tavernes Blanques, que continuen amenaçant l’horta.

Una convocatòria especial

Segons han anunciat els organitzadors, el tret d’eixida de la manifestació el donarà l’humorista d’alcoi Xavi Castillo, que farà una crida a les 18h a la plaça del País Valencià. Durant el recorregut hi haurà diferents sorpreses, amb l’esperada assistència de llauradors de l’horta.

A la plaça de la Mare de Déu, on finalitzarà el recorregut, hi ha previst un gran acte amb la lectura del manifest i actuacions musicals amb la presència de l’actriu Rosana Pastor i del cantant Miquel Gil, entre d’altres.


[bar group="860×106"]