[bar group="860×106"]

Els enfrontaments de Barcelona tanquen una reeixida jornada de vaga als Països Catalans

vaga_noti_generalLa massiva manifestació que ha recorregut els carrers de Barcelona aquesta vesprada ha acabat amb forts enfrontaments entre els mossos d’esquadra i grups de manifestants que han arribat a fer retrocedir les forces de seguretat. Els agents antiavalots han disparat bales de goma i gasos lacrimògens. La seu de Foment del treball, una cafeteria pertanyent a una gran cadena, una entitat bancària i diversos contenidors han acabat cremats.

La manifestació de Tarragona, unitària del Camp, ha sumat entre quinze mil i vint mil assistents, i hi ha participat un bloc unitari anticapitalista. Després de la marxa hi hagut un nombre encara per determinar de detencions. Al matí els piquets han aconseguit tancar El Corte Inglés i diversos Mercadona i després de la manifestació hi ha hagut persecucions pel barri antic. A més a més, pel matí també hi ha hagut una manifestació de 5.000 persones a Reus.

A Lleida, després d’un matí amb moltes accions (talls de trànsit, blocatge de polígons industrials) i un seguiment elevat en la indústria agroalimentària la manifestació ha reunit unes 5.000 persones: la cua ha necessitat 50 minuts per començar a marcar.

En el cas de Girona, el bloc anticapitalista ha sumat devers 6.000 participants i podria haver superat en nombre de gent el sector dels sindicats menys combatius. Tot i les càrregues del matí, la vesprada ha transcorregut tranquil·la. El bloc anticapitalista també ha fet una manifestació pròpia al matí.

La manifestació de València ha mantingut l’altíssim grau de participació que havien assolit les darreres mobilitzacions contra les retallades del Consell i la repressió policíaca patida pels estudiants de l’institut Lluís Vives. De fet, els sindicats convocats han situat la xifra de participació en 250.000 persones. Com a mostra de la gran afluència, la cua de la marxa ha trigat unes dues hores a començar a caminar, i quan ho ha fet ha hagut d’aturar-se contínuament.

A Alacant la manifestació també ha estat massiva i els organitzadors han parlat d’una participació de vora 100.000 persones, amb la presència de pràcticament tots els sectors. El recorregut s’ha completat sense que es produïra cap incident. L’esquerra independentista hi ha estat representada per Endavant, Maulets, i el SEPC.

Quant a Castelló de la Plana, el bloc anticapitalista de la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa -de la que forma part l’esquerra independentista-, ha aplegat unes 3.000 persones que han marxat per davant de la pancarta dels sindicats majoritaris (rere la qual hi ha havia uns 10.000 manifestants). Al final del recorregut el bloc anticapitalista s’ha separat per acabar a la plaça de les Aules, on s’ha llegit el seu propi manifest.

A Gandia s’havia convocat un ple de l’ajuntament en què s’havien de votar i aprovar els pressupostos: només hi han acudit els regidors del PP i tres representants del PSOE -la resta han fet vaga-. Un grup de persones ha desplegat una pancarta contra aquests pressupostos i s’han produït identificacions. A Xàtiva la concentració del migdia s’ha transformat en una manifestació d’unes 1.000 persones.

Pel que fa a Mallorca, el bloc unitari anticapitalista (on hi ha l’esquerra independentista) ha eixit de la plaça d’Islàndia mitja hora després de l’inici de la manifestació dels sindicats majoritaris i ha acabat el seu recorregut a la plaça de la Reina. Tot i la forta presència policíaca (menor, però, que la del matí), no s’hi ha produït cap incident.

picasa_albumid=5725404566845784065


[bar group="860×106"]