[bar group="860×106"]

Els mossos desallotgen amb violència els professors i estudiants del rectorat de la UB

ubAquesta matinada, a quarts de quatre, els mossos d’esquadra han desallotjat amb violència els professors i estuidiants que havien ocupat el rectorat de la Universitat de Barcelona. Han fet així efectiva la demanda feta ahir pel rector Dídac Ramírez de fer fora els docents i alumnes tancats contra les retallades, acomiadaments i augment de taxes de la universitat.

Un centenar de persones passaven la nit al rectorat que va ser ocupat en un primer moment per impedir la celebració del Consell de Govern del dijous, en el qual s’havia de començar a engegar l’aprovació dels pressupostos del curs 2013/2014 que contempla, entre d’altres, les retallades de més de 2,4 milions d’euros en Personal Docent Investigador i 1,6milions d’euros en Personal d’Administració i Serveis, segons ha denunciat la PUDUP. Després els tancats van decidir continuar-hi. Segons ha explicat a l’Accent un professor que participava en la tancada, membre de la COS UB, molts docents, becaris i investigadors encara no saben si treballaran el curs que ve, i una de les reclamacions era rebre alguna informació, la resposta del rector, constaten, ha estat l’enviament dels mossos.

Els desallotjats han denunciat la violència utilitzada pels policies contra els estudiants, malgrat que només s’han resistit passivament a l’operació policial, en la qual han participat fins a 8 camionetes de la Brigada Mòbil i nombrosos policies secretes. La policia ha causat 10 ferits entre els estudiants. Els professors han estat desallotjats sense agressions.

Han convocat roda de premsa a les 11:30h davant l’edifici històric per explicar els fets.

 

 


[bar group="860×106"]