[bar group="860×106"]

Els Mossos desallotgen la Teixidora del Poblenou

Desallotjament de La Teixidora
Un desplegament desmesurat de Mossos d’Esquadra ha desallotjat aquest matí el Centre Social Okupat La Teixidora, al barri del Poble Nou de Barcelona. A les 6 del matí, agents antiavalots dels mossos han entrat a l’emblemàtic edifici i n’ha desallotjat les 38 persones que hi resistien. Un centenar de persones s’han concentrat a les portes del centre social per protestar contra el desallotjament.

L’operació policial s’ha allargat més de cinc hores perquè alguns membres de La Teixidora s’havien encadenat en bidons plens de ciment i un altre s’havia tancat en una gàbia penjada a 12 metres d’alçada a l’exterior de l’edifici. Els Mossos d’Esquadra, que han desplegat vuit furgons policials i diversos agents de paisà, han identificat els protagonistes de les accions, però no han detingut ningú.

El passat 29 de desembre, el jutjat d’instrucció número 20 de Barcelona va signar una ordre de desallotjament cautelar i d’urgència que l’assemblea de La Teixidora va recórrer. Tanmateix, s’ha executat l’ordre de desallotjament sense esperar la resolució del recurs. Els membres del centre social denuncien que la urgència no té cap sentit, ja que l’edifici fa més de trenta anys que es troba abandonat i no s’hi podrà construir per causa de la moratòria de permisos d’obres a la part vella del Poblenou. A més, denuncien que el procés judicial ha estat ple d’irregularitats, i posen com a exemple que la defensa del centre social no ha pogut participar en el procés fins al final, quan la decisió ja era presa. Una situació, diuen, que ha generat indefensió “i una visió esbiaixada i parcial sobre el litigi”.

La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i l’Associació de Veïns del Poblenou han emès un comunicat on condemnen el desallotjament i fan una crida a sumar-se a les protestes. Critiquen l’estament judicial i els mossos d’esquadra, en ser els responsables del desallotjament, “amb la complicitat de l’Ajuntament”. Aquest dimecres, a les 7 del vespre, s’ha convocat una concentració davant del centre social, situat al número 35 del carrer Marià Aguiló.

>> L’ACCENT: Continuen les protestes contra els desallotjaments de centres ocupats a Barcelona

>> Més informació: http://www.poblenou.org

La Teixidora Foto: Poblenou.org

La Teixidora Foto:Poblenou.orgLa Teixidora Foto:Poblenou.org

 

 

 


[bar group="860×106"]