Els Mossos d'Esquadra desallotgen els estudiants tancats a la Pompeu Fabra

upf 12 febrerAquesta nit passada els antiavalots dels Mossos d’Esquadra han desallotjat els estudiants tancats a Ca l’Aranyó, el nou campus de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona, que denunciaven la mercantilització de la universitat.

L’Assemblea d’Estudiants de la UPF-Poblenou havia convocat diversos actes durant tota la tarda i nit del dijous i divendres emmarcats en la inauguració d’aquest nou campus situat enmig del 22@. Un campus situat en terrenys propietat de l’Ajuntament de Barcelona i l’empresa Mediapro, construït per una filial d’aquesta darrera i gestionat també per una empresa pertanyent a Mediapro.

Arran dels fets, tant l’Assemblea d’Estudiants com el SEPC han reclamat la dimissió del rector de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Joan Moreso, per haver demanat als Mossos que desallotgessin els alumnes tancats i s’ha cridat a protestar durant l’acte d’inauguració del nou campus.

Cap a les 9 de la nit, la seguretat privada de la Universitat ha fet fora els pocs fotògrafs que havien pogut entrar i cap a les 10 han arribat una quinzena de furgones dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra, que han amenaçat de desallotjar les estudiants si no sortien abans de les onze. Aquestes, s’han assegut al terra agafant-se les unes a les altres i s’han negat a sortir. Mentrestant un centenar d’estudiants i solidàries s’han concentrat a la porta d’entrada principal amb crits de “Mossos d’Esquadra, torturadors” i contra el rector de la UPF, Joan Josep Moresco.

A les onze ha començat el desallotjament. Els Mossos d’Esquadra han agafat una per una les estudiants i les han emmanillat, se les han endut per grups i les han identificat. Cap a les 12 de la nit els Mossos les han anat traient agafades pels dos cantons i a empemptes. Més d’una, a més, amb cops visibles a la cara. La gran majoria, en sortir, han denunciat que han rebut cops i amenaces.

Per aquest matí hi ha convocada una concentració contra la mercantilització de la universitat durant la inauguració oficial del campus, on assistiran el Conseller d’Universitats, Josep Huguet, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el president de la Generalitat, José Montilla, a més de la Comissionada d’Universitats, Blanca Palmada, i el rector de la UPF.

El SEPC ha fet una crida a participar als actes convocats per l’Assemblea d’Estudiants per divendres 13 de febrer, al Campus Comunicació-Poblenou de la UPF (c/Roc Boronat, 138) i protestar durant la inauguració del Campus a la qual assistirà el president autonòmic José Montilla.