Els mossos detenen diversos activistes socials, 4 a Barcelona i 2 Tarragona

Aquest dijous dia 19 d’abril agents dels mossos d’esquadra han detingut almenys 4 persones a Barcelona i 2 a Tarragona. En quatre dels casos es tracta de coneguts activistes socials. Les detencions a Barcelona han estat dues al barri de Sants, una a Sant Andreu i l’altra encara no se’n coneix el lloc. A Tarragona hi ha hagut dues detencions més, una d’un independentista militant d’Endavant i un altre proper al PCPC, segons han indicat diverses fonts, estarien relacionades amb la participació en la vaga general del 29 de març. El divendres al matí els detinguts de Tarragona han quedat en llibertat.

Concentracions de protesta a Tarragona, Barcelona, Girona, Vilafranca, Sabadell, Montblanc, Valls i Reus

Aquestes detencions s’afegeixen a les de 2 sindicalistes de CCOO detinguts al Camp de Túria fa dos dies, per part de la Guàrdia Civil de la Pobla de Vallbona, acusats de “pertinència a banda organitzada” per haver participat en l’organització de la vaga general a la comarca, després de declarar van ser posats en llibertat amb càrrecs.

Les detencions dels mossos i la Guàrdia Civil als Països Catalans coincideixen amb una onada de detencions al País Basc també relacionades amb la vaga general. A més, 3 estudiants barcelonins segueixen en presó provisional des de la vaga.

En llibertat els detinguts de Tarragona, registres a Barcelona

Els detinguts de Tarragona han declarat als jutjats divendres al matí i han sortit en llibertat, els han acusat de desordres i danys per tallar el trànsit o participar en piquets a la universitat. Als de Barcelona el departament d’Interior els vol implicar en l’atac a un establiment d’una cadena multinacional. El divendres al migdia els mossos han fet registres als domicilis dels detinguts a Sant Andreu i Sants. Durant els registres diversos veïns s’han concentrat en suport als activistes. A Sants hi ha hagut una dotzena d’identificacions i algunes denúncies contra els concentrats.

Mobilitzacions de solidaritat

Dijous s’han fet ja les primeres mobilitzacions, a la tarda a Sant Andre, a Barcelona i després a comissaria la travessera de les Corts, on els mossos han identificat els concentrats, dissabte n’hi haurà a la ciutat de la justícia; divendres se n’han convocat a Tarragona, al matí als jutjats i les 20h a la plaça de la Font; també divendres a les 19h a la plaça de la Vila de Vilafranca i a Girona les 20h davant l’ajuntament; a Sabadell es farà concentració i cassolada a les 20h davant la seu de CDC del carrer st. Quirze; A Montblanc serà a les 19:30 davant l’ajuntament, ala plaça Major; a Reus a les 20h a la plaça Mercadal; a Valls a les 20h a la plaça del Blat; en les properes hores se’n coneixeran més. El diumenge 22 es farà una manifestació a les 18h a la plaça Catalunya de Barcelona.