Els mossos reprimeixen els estudiants que protestaven contra Mas a la Universitat de Girona

giorna 16 desembreAvui divendres 16 de desembre, en motiu de la visita que el president Mas feia a la Universitat de Girona, s’ha fet una concentració d’estudiants que ha aplegat unes 300 persones per denunciar les retallades antisocials del seu govern. La concentració ha acabat amb dures càrregues dels Mossos d’Esquadra que han provocat una quinzena de ferits i almenys 3 persones detingudes.

En resposta a l’agressió policíaca i per reclamar la llibertat dels estudiants detinguts s’ha convocat una concentració davant la comissaria del carrer Vista Alegre de Girona aquesta mateixa tarda. A les vuit del vespre ja havien sortit en llibertat amb càrrecs. Dilluns al migdia aniran a declarar davant del jutge a Girona.

Diferents organitzacions independentistes com el SEPC i Endavant han denunciat les detencions i l’actuació policíaca. Jordi Navarro, regidor de la CUP de Girona ha declarat que la ingerència dels cossos policials a l’interior de la universitat és “gravíssima i intolerable”. “Demanem un posicionament clar per part de la institució, i que es doni suport inequívoc als estudiants i personal treballador que ha patit la càrrega”.

També en resposta a aquests fets ha convocat una concentració de denúncia dilluns 19 de desembre a les 12h davant el Rectorat de la UdG, que serà seguida d’una assemblea extraordinària.

Dues ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques ha atès els ferits per contusions a les portes mateix del centre.

>>Vídeo