Els piquets col·lapsen les vies principals durant el matí

Les vies i els mitjans de transport són sempre un dels punts principals de conflicte en una vaga general. Avui no ha estat cap excepció. A les tres del matinada han començat els piquets al metro de Transports Metropolitans de Barcelona. Han estat els primers a començar, però no els únics.

Accions a les principals línies de transport a l’àrea metropolitana de Barcelona

A l’Aeroport del Prat un piquet de 250 persones estan garantint els serveis mínims des de primera hora del matí. El metro de Barcelona també ha estat objecte de l’atenció dels piquets, que han aturat el metro i els Ferrocarrils de la Generalitat a la parada de Plaça de Catalunya, han bloquejat les estacions de metro de Llacuna al barri de Poble Nou i de Trinitat Nova a Nou Barris. Les tres línies de Trambaix resten aturades des de les set del matí. El Baix Llobregat també ha registrat una important activitat vaguística. A Cornellà, un nombrós piquet impedeix el funcionament regular del transport públic des d’abans de les sis del matí, mentre que a Molins de Rei, un grup de manifestants ha ocupat les vies de tren a l’alçada de l’estació. Per altra banda, la catenària de la línia dels Ferrocarrils entre Terrassa i Barcelona ha estat objecte d’un sabotatge aquesta matinada. També al Vallès Occidental, l’estació de Renfe de Montcada resta aturada des de primera hora, mentre que un piquet ha paralitzat l’activitat a les cotxeres de SORBUS de Cerdanyola del Vallès. Fora de l’àrea metropolitana de Barcelona, un piquet ha aturat l’activitat a les cotxeres de l’Empresa Municipal de Transport de Tarragona.

piquet_sabadell

Talls de vies de comunicació

Els piquets també han estat molt actius en els talls de trànsit arreu del territori. A Tarragona hi ha hagut talls de circulació a tres punts diferents de la ciutat: a la plaça Imperial, al polígon del Parc Francolí Sud i a l’avinguda de Roma, on s’han viscut moments de tensió quan els Mossos d’Esquadra han procedit a la identificació de cinc manifestants. També a Lleida hi ha hagut talls de trànsit. En concret, poc abans de les set del matí, barricades de foc tallaven tots els accessos al Polígon El Segre de la capital de Ponent. Els accessos principals de Barcelona han estat objecte de l’atenció dels piquets durant el matí. S’han detectat talls a la Gran Via a l’alçada de l’Hospital de Bellvitge, a la Ronda de Dalt a l’alçada de Cornellà i de Palau Reial. A Badalona, un grup de manifestants ha tallat la C-32 al barri de la Salut, mentre que un altre grup feia el mateix a la N-II, a l’alçada de Premià. També cal destacar que l’A-2 ha estat tallada durant més de 20 minuts a l’alçada d’Esparraguera fins que han estat desallotjats pels Mossos d’Esquadra. A Barcelona l’activitat dels piquets ha estat frenètica. S’han detectat més de 12 talls de carrer a diferents punts de la ciutat. Les vies principals de Barcelona han estat escenaris dels talls, incloent diferents punts de la Gran Via (des de la Plaça de les Glòries fins a la plaça Cerdà), la Ronda Litoral a l’alçada del Poble Nou, i la Ronda de Dalt a l’alçada de Palau Reial. També hi ha hagut talls de carrer a Gràcia, Vallcarca, Sants i Nou Barris.