Els sis antifeixistes encausats pels fets del 12 d'octubre de 2013 inicien una campanya de difusió del cas

Els sis antifeixistes encausats pels fets del 12 d'octubre de 2013 inicien una campanya de difusió del cas

Aquest dijous passat, el grup de suport als 6 antifeixistes detinguts pels fets del 12 d’octubre de 2013, va celebrar una roda de premsa per explicar el cas i presentar la campanya de suport. A la roda de premsa no hi va poder assistir cap dels sis acusats, ja que una de les mesures cautelars imposades per la jutgessa ha estat prohibir-los l’assistència a qualsevol acte polític. Per això estaven representats amb sis cadires buides a primera fila.

Els sis antifeixistes estan acusats d’haver fet front a un grup de neonazis -alguns d’ells amb antecedents per homicidi- que es disposaven a sortir “de cacera” pel barri de Sants després de la celebració de l’acte de l’últradreta a la muntanya de Montjuïc. En aquell acte, on van participar-hi alguns dels autors de l’assalt a la llibreria Blanquerna produït un mes abans, es va fer apologia del genocidi i s’amenaçà el poble català amb accions violentes si prosseguia en la seva voluntat d’autodeterminació.

Ara s’ha conegut la petició fiscal per aquells fets. 17 anys de presó per a cadascun del sis acusats.

A la roda de premsa, presentada per David Aranda -portaveu nacional d’Alerta Solidària-, hi van intervenir l’advocat Rafa Calderón i els activistes antifeixistes Maria Dantas, Alfons Llopis i Sergi Hernández. Calderón va denunciar com la pretesa neutralitat de l’estat acaba sempre amb un posicionament que equipara antifeixisme amb feixisme, actuant així de legitimador d’aquest darrer. Això mateix van recordar també Maria Dantas i Alfons Llopis, d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), que van denunciar que s’apliqués el delicte d’odi i discriminació ideològica contra aquests sis antifeixistes, als quals també se’ls aplicà un tracte judicial especialment dur -un dels detinguts va estar un mes en presó preventiva-.

Finalment, Sergi Hernández, condemnat per participar en el boicot a un concert neonazi el 12 d’octubre de 2011, va fer saber que el Tribunal Suprem havia augmentat la pena contra ell i un altre company fins a 3 anys de presó, fet que pot suposar un proper ingrés en un centre penitenciari.

El grup de suport als sis encausats ha iniciat ja reunions per a preparar la difusió del cas. Així mateix, convoca també a la manifestació antirepressiva que es celebrarà avui a la Plaça de Sants a dos quarts de set de la tarda.