Els treballadors de TMB aconsegueixen els dos dies amb la signatura del nou conveni

Els treballadors de TMB aconsegueixen els dos dies amb la signatura del nou conveni

Els dos dies de descans setmanal per fi han arribat als autobusos de Barcelona.

Després d’anys de vagues i mobilitzacions, el passat 5 de gener el comitè de conveni va arribar a un preacord amb l’empresa per signar el nou conveni col·lectiu, que ha de ser ratificat pròximament per l’Assemblea de Treballadors el proper dimarts 19 de gener.

El procés de signatura del conveni de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha estat llarg i conflictiu. Pel camí han quedat múltiples jornades de vaga, mig centenar de sancions a treballadors arran del conflicte, diversos judicis penals amb demandes fiscals i fins i tot de presó per a varis empleats, i múltiples i massives mobilitzacions.

Però segurament ha acabat de desencallar la posició de l’empresa la darrera sentència del Jutjat Social 21 de Barcelona que declarava nul·la la imposició empresarial de les condicions laborals sense signar-lo amb els representants dels treballadors, amb majoria sindical de les llistes combatives de CGT i ACTUB.

El nou acord regula l’establiment dels dos dies de descans setmanal, i manté el salari dels treballadors, amb possibilitats de flexibilitat horària en la jornada i augments anuals salarials. En declaracions a L’ACCENT, el president del comitè d’empresa per CGT, Saturnino Mercadé, ha afirmat que l’acord “representa l’aplicació de la nostra reivindicació de dos dies de descans sense reducció salarial”, i que “finalment l’empresa ha hagut d’acceptar les reivindicacions sindicals, gràcies a la capacitat de mobilització d’una plantilla que ha sabut lluitar unida, sense deixar-se enganyar per la burocràcia sindical de CCOO i UGT, la direcció o els mitjans de comunicació”.