[bar group="860×106"]

Els treballadors tancats a Prysmian contra 19 acomiadaments demanen solidaritat

Càrrega dels Mossos contra els treballadors de Prysman. Foto: El Punt

>> Després d’haver-se desestimat l’ERO, l’empresa acomiada 19 treballadors i la policia intervé a la fàbrica per dissoldre la protesta i protegir els directius en fugida.

Segons informa el portal Vilanova Viva, divendres 29 al vespre dotacions d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra han carregat contra els treballadors de l’empresa Prysmian (antiga Pirelli) que protestaven contra l’acomiadament de 19 companys. La fàbrica està a Vilanova i la Geltrú.

En aquests moments, els i les treballadores de Prysmian es mantenen tancats a la fàbrica, i fan una crida a la solidaritat.

La matinada d’aquest divendres, al 1r torn, a 19 treballadors de Prysmian (antiga Pirelli), en anar a treballar, els van comunicar que estaven acomiadats i els van impedir entrar a treballar. Davant de la situació, els treballadors i el comitè d’empresa van considerar il·legal l’actuació de la direcció i van decidir convocar una vaga indefinida. Així que van parar la producció i van tancar la fàbrica. Cap al vespre de divendres, dotacions d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra van intervenir per dissoldre la protesta que hi havia a les portes de la fàbrica i per protegir l’escapada dels directius de l’empresa. Els Mossos van fer diverses càrregues contra la protesta.

“Represàlies d’una direcció incompetent”

El Comitè d’Empresa ha emès el comunicat “Represàlies d’una direcció incompetent”, on explica que aquest dimarts 26 el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya va notificar a les dues parts (la representació sindical i la direcció de l’empresa), laresolució de l’ ERO d’extinció presentat el 25 de març, on desestimava l’expedient extintiu. La resolució no va agradar a l’empresa, i aquest divendres a les 5.30 del matí va notificar a 19 treballadors de diferents centre i categories professionals que estaven acomiadats.

Davant d’això, expliquen que “els treballadors i el comitè d’empresa, units solidàriament i sense esquerdes, després de comprovar que la direcció de Prysmian no respecta la resolució contrària a les seves intencions d’aplicar l’ERO, decideix, i amb molt mal sabor de boca, fer vaga indefinida”.

La raó que donen per començar la vaga és que “l’actuació de l’empresa és il·legal, i per tant, elevarem als jutjats del social la denúncia sobre aquests fets”.

El Comitè d’Empresa considera que “la situació és greu i el comitè i els treballadors tenim dubtes seriosos de si el camí final porta cap al tancament de l’empresa, amb la dinàmica de l’actual direcció, que enlloc de dedicar-se a innovar, millorar la qualitat del producte i treballar el mercat per ampliar comandes, es dedica a desestabilitzar la plantilla”. A més, afegeix que “l’únic a què es dedica la direcció actual és a la destrucció de llocs de feina, per aconseguir millors resultats econòmics tot i que repercuteixi en una pitjor qualitat del producte fabricat, i alhora, creant un ambient enrarit i contaminat al col·lectiu de fabricació”.


[bar group="860×106"]