Els usuaris d'Ubuntu catalans presenten la darrera versió d'aquest sistema lliure

ubuntuCAT

El passat el 23 d’abril de 2009 va sortir la darrera versió, la 9.04, de la distribució Ubuntu del sistema operatiu lliure GNU/Linux. Aquesta popular distribució compta amb una activa comunitat d’usuaris catalans, el Catalan LoCo Team, que com ha fet en anteriors ocasions, en diverses localitats com Barcelona, València o Lleida, organitzarà una “festa” (Release Party) per a celebrar-ho. Aquests esdeveniments són organitzats per tot el món pels grups d’usuaris.

Amb el Programari Lliure, són les comunitats d’usuaris i programadors qui fan, distribueixen i comparteixen els programes amb esperit col·laboratiu, i amb l’objectiu que tethom pugui usar, modificar i millorar els programes per al benefici comú.

La Festa, tot i el nom, de fet consta de diverses activitats com tallers d’instal·lació bàsica, d’eines de seguretat, gestió de claus, Gimp, treball col·laboratiu amb Launchpad, xerrades i taules rodones o presentacions de diferents projectes com l’OpenStreetMap o el telèfon mòbil lliure OpenMoko, entre altres.

L’acte se celebrarà els dies 8 i 9 de maig de 2009 a l’IES Nicolau Còpernic de Terrassa. L’assistència a la festa és completament gratuïta però és necessària la inscripció a fi que l’organització pugui preparar correctament l’esdeveniment.