[bar group="860×106"]

Els vaguistes de Movistar deslegitimen el pacte entre patronal, UGT i CCOO

Els tècnics de la companyia telefònica han recorregut els carrers de Barcelona i han lliurat un manifest als dos sindicats

Els crits de “Aquí està la marea blava”, “per pactes i traïcions, UGT i Comissions”, “som dolents, podem ser pitjors , tallarem les comunicacions” i “si això no s’arregla, guerra, guerra, guerra”, s’han sentit des del primer moment en la manifestació que el comitè de vaga dels tècnics de Movistar ha convocat avui a Barcelona. La marxa ha sortit de la Plaça d’Urquinaona a les set del vespre i ha recorregut el centre de la ciutat, passant per les seus de CCOO i UGT. Aleshores, els crits més escoltats han estat “per pactes i traïcions UGT i Comissions” i “Comissions i UGT, sindicats del poder”.

I és que avui els protagonistes de les reivindicacions dels vaguistes han estat aquests dos sindicats. A les dues seus, els manifestants han lliurat un manifest on expressen el seu rebuig al pacte entre la patronal, UGT i CCOO, produït el 5 de maig. L’acord va arribar després que els dos sindicats convoquessin aturades parcials, un cop els treballadors ja havien iniciat la vaga indefinida, que encara dura a dia d’avui.

El comitè de vaga recorda que cap dels dos sindicats va mantenir converses amb els vaguistes que justifiqeussin aquest acord, que consideren que recull les seves reclamacions de forma “molt limitada”, i que qualifiquen d’”insuficient”. Precisament, aquest pacte ha estat utilitzat per Movistar a l’hora d’argumentar que qualsevol acord amb el comitè de vaga havia de ser firmat també per CCOO i UGT.

En el comunicat lliurat als sindicats, els vaguistes han aprofitat per recordar les seves principals demandes. En primer lloc, l’establiment d’un contracte mercantil entre Telefònica i les empreses contractistes, amb l’objectiu de fixar un preu de treball que millori les condicions laborals actuals.”Encara que CCOO i UGT han firmat un augment del 10%, aquest es produeix sobre una caiguda prèvia del 25%, amb la qual cosa és impossible garantir salaris dignes, jornades inferiors a 40 hores setmanals i dos dies de descans a la setmana”, afirma el comitè de vaga.

Cap millora en la subcontractació

El manifest també argumenta que l’acord entre els sindicats oficialistes i la patronal “no aporta res que res que pugui evitar la progressiva substitució de plantilles de contratas per personal de subcontratas”, que evidentment patiran condicions cada cop més precàries.

Com a solució, el comitè de vaga exigeix l’obertura d’una taula de negociació estatal en què les assemblees de treballadors puguin triar els seus representants. “És en aquesta taula on s’han de negociar les reivindicacions plantejades per la vaga”, consideren els vaguistes.

Tot i la llarga durada que ha adquirit la vaga indefinida, i el cansament lògic que això suposa, els tècnics de Movistar han demostrat avui que les seves reivindicacions continuen en peu i que la revolució de les escales segueix ben viva.


[bar group="860×106"]